38 nő vádolja szexuális zaklatással az Oscar-jelölt filmest

2017.10.23. 07:51

A Los Angeles Times hétvégi cikke szerint 38 nő vádolja szexuális zaklatással James Toback amerikai író-rendezőt. Toback a vallomások szerint fiatal nőket beszélt rá arra, hogy felmenjenek a hotelszobájába, ahol vagy előttük maszturbált, vagy hozzájuk dörgölőzött. Toback azzal hencegett, hogy Oscar-díjra jelölték, illetve hogy jóbarátja Mike Tyson bokszolónak, vagy egyszerűen csak azzal, hogy sok híres embert ismer.

Habár Toback kevésbé ismert, mint Harvey Weinstein, több hasonlóság is van az ügyben. Nevezetesen az, hogy a körülötte zajló pletykák az utóbbi évtizedekben szintén nyílt titoknak számítottak. Toback viszont kevésbé ismert, mint a producer, habár 1991-ben a Bugsy című Warren Beatty-film forgatókönyvéért Oscarra jelölték. Rendezőként a legismertebb filmje a 2008-as Tyson-dokumentumfilm, vagy a szintén a bokszoló szereplésével készült Fekete-fehér című dráma 1999-ből. Legutóbbi filmjét a 2017-es velencei filmfesztiválon mutatták be.

Toback tagadta, hogy a 38 nőből - akik között zenészek, színésznők is vannak - bármelyikből találkozott volna. Az biztos, hogy az ügynöksége már menesztette a férfit.

Ne maradjon le semmiről!