Újabb adaptáció készül Stephen King egyik leghíresebb művéből

2017.10.31. 13:00

Az Az című horror váratlanul nagy siker volt mindenhol: cikkünk írásának pillanatában éppen 666 millió dolláros bevételnél tart a 35 millióból forgatott film. Úgyhogy nem csoda, ha a stúdiók lehetőséget látnak a Stephen King-adaptációkban: most az író egyik legsokkolóbb regényét viszik újra filmre.

petsem

Megvan, ki fogja rendezni a Kedvencek temetője (vagy Állattemető) című Stephen King-regény új adaptációját - adta hírül a Variety. A filmet az Azhoz hasonlóan a Paramount stúdió készíti, akik ismét ismeretlenebb rendezőre, pontosabban rendezőpárosra bízták a projektet: a Tiszta tekintet című, a hollywoodi színészvilágban játszódó horrort rendező Kevin Kolsch-ra és Dennis Widmyerre.

A Variety nem új adaptációként, hanem remake-ként hivatkozik a filmre: a regényből már készült egy népszerű, készítési költségeinek ötszörösét visszahozó film 1989-ben. Azt maga King írta, a rendező pedig Mary Lambert volt, akinek a nevéhez azóta nem fűződik újabb nagy siker. A sztori egy családról szól, akik egy olyan házba költöznek, amely mellett egy ősi temető található: az oda temetett állatok újra életre kelnek, igaz, mint később kiderül, nem pontosan ugyanúgy, ahogyan korábban ismerték őket.

Ne maradjon le semmiről!