Dustin Hoffmant is zaklatással vádolják

2017.11.02. 08:26

Egyre több színészt érnek el a Harvey Weinstein-ügy hullámai, Dustin Hoffmant is zaklatással vádolják. Anna Graham Hunter író azt állítja, hogy Hoffman 1985-ben, 17 éves korában zaklatta őt, amikor Az ügynök halála című filmen dolgoztak. Hunter gyakornok volt a forgatáson, az akkor 48 éves Hoffman pedig a film címszereplője. Hunter a The Hollywood Reporterben megjelent cikkében azt írja, hogy a színész többször megfogta a fenekét, és szexuális tartalmú megjegyzéseket tett rá, masszázst kért tőle.

Az eset legbizarrabb része, amikor a forgatás egyik reggelén Hunter bement a színész öltözőjébe, hogy bevigye a reggelijét. Mire Hoffman közölte, hogy keményre főtt tojást és lágyra főtt csiklót kér. Az író emlékei szerint a színész körül dolgozó emberek jót nevettek a megjegyzésen, de őt bántotta, és a mosdóban sírt miatta.

Hunter részletesen emlékszik mindenre, ugyanis a forgatás öt hete alatt történtekről feljegyzéseket írt magának, amiket elküldött Londonban élő húgának is. Ezekből kiderül, hogy a színész már a forgatás második hetén fogdosta, mire a lány kezére ütött, és gusztustalan vénembernek nevezte. Hoffman erre levette a kalapját, a fejére mutatott (a haja a szerep miatt le volt borotválva), és közölte vele, hogy ő egy gusztustalan fiatalember, megvan az összes haja. Hoffman bocsánatot kért a történtekért, azt mondja, hogy sajnálja, ha Huntert vagy bárki mást kellemetlen helyzetbe hozott. 

A Weinstein-ügy kirobbanása óta több hollywoodi filmesről, többek között Kevin Spacey-ről derült ki, hogy szexuális visszaéléseket követett el. Később Jeremy Pivent, a Törtetők sorozat sztárját is megvádolták, James Toback író-rendezőt pedig már több tucat nő vádolja zaklatással.

Ne maradjon le semmiről!