Margot Robbie suttyó műkorcsolyázóként hajt az Oscarra

2017.11.02. 13:23

Kijött a legújabb, két és fél perces előzetes az I, Tonya című filmhez, amiben Margot Robbie játssza Tonya Harding műkorcsolyázót. Harding nem elsősorban sportteljesítményről híresült el, hanem arról, hogy 1994-ben nem sokkal az olimpia előtt megverette vetélytársát, Nancy Kerrigant. A cél az volt, hogy Kerrigan ne indulhasson el az amerikai válogató versenyeken, és így Harding legyen az első számú amerikai műkorcsolyázó a lillehammeri téli olimpián. (A Hardig-ügyről ebben a cikkünkben olvashatnak többet.)

MV5BMjE3NjA5NjQ2MF5BMl5BanBnXkFtZTgwMTcwMTY5MzI@. V1

A sztoriról jó sok éve azt írtuk, hogy "a megdöbbentő merénylet valójában zsékategóriás filmekbe illő alakok elfuserált akciója volt". A film viszont, ami készült róla, nagyon nem tűnik ZS kategóriásnak. Margot Robbie, akit Leonardo DiCaprio felesége volt A Wall Street farkasában és Harlequin Az öngyilkos osztagban, teljesen átalakult a szerep kedvéért. És mivel Hollywood semmit nem szeret jobban, mint ha egy szép és fiatal színésznőt elcsúfítanak egy filmben (na jó, a nagy hízásokat és fogyásokat talán), Robbie simán kaphat egy Oscar-jelölést a szerepért. A film amúgy az előzetes alapján igazán szórakoztatónak tűnik.

A filmben Robbie mellett Sebastian Stan, Allison Janney, Caitlin Carver és Bobby Cannavale is szerepel, az amerikai premier december 8-én lesz. Hazai premierről egyelőre nem tudunk.

Ne maradjon le semmiről!