Magyarországon élni szürreálisnak tűnik

2017.11.06. 07:10

Újabb filmmel jelentkezik a nagy sikerű, az Index közreműködésével készült Menjek/Maradjak című Erasmus EuroMedia-díjas dokumentumfilm-sorozat. (Az egyik alkotóval, Imre Loránd Balázzsal készített interjúnkat itt lehet elolvasni.)

Az Édes Otthon című epizódot a 14. Verzió Filmfesztiválon mutatják be november 18-án. A kivándorlással foglalkozó sorozat negyedik része rendhagyó, hiszen a londoni, New York-i és hollandiai részek után

most olyan családokat mutatnak be, amelyek visszaköltöznek Magyarországra.

Egészen pontosan három család történetét ismerhetjük meg, amelyek úgy döntöttek, hogy mégis megpróbálnak újra itthon boldogulni. Az új film alapkérdése, hogy hősei képesek-e szülőhazájukban otthont találni egy egyre mobilabb világban. A film érdekessége, hogy az egyik főszereplő, Donáth Mirjam volt az egyik főhőse a sorozat első, New York-i epizódjának. Ő egyébként könyvet is írt a hazaköltözésről, ami szintén a napokban jelenik meg Mások álma címmel. 

mirj

A három különálló történetet rendezőként Tusor Bálint, Józsa László és Imre Loránd Balázs jegyzi. A film előzetesét itt lehet megnézni:

A Menjek/Maradjak londoni részéről ebben a cikkünkben írtuk, a Hollandiába költöző magyarokat bemutató filmről pedig itt.

További Menjek/Maradjak-epizódok az Indexen:

Budapesten november 18-án lehet megnézni a filmet a Verzión, majd november 23. és 25. közt a fesztivál vidéki helyszínein: a Grand Café Moziban Szegeden (november 23. 17h) és az Apolló Moziban Pécsett (november 24. 20h).

Ne maradjon le semmiről!