Elmarad Kevin Spacey új filmjének díszbemutatója

2017.11.07. 14:21

Az Amerikai Filmintézet Fesztiváljának zárónapján mutatták volna be Ridley Scott új filmjét, A világ összes pénzét, ám a gyártó Sony úgy döntött, hogy az ünnepélyes premier elmarad. A film egy igaz történetet dolgoz fel, a 16 éves John Paul Getty III elrablásáról szól. A fiúért váltságdíjat követeltek, és édesanyja igyekezett mindent megtenni, hogy milliárdos édesapja kifizesse azt. A történelmi hátteréről itt írunk bővebben.

A nagypapát Kevin Spacey alakítja, akinek nincs igazán nagy szerepe a filmben, összesen 10 napig forgatott, ennek ellenére a gyártó úgy döntött, hogy lemondja az ünnepélyes bemutatót. 

A Sony tulajdonában álló TriStar Pictures azt írta a közleményben, hogy egy nagyszerű filmet készítettek el, ami megérdemli a díszbemutatót, viszont a jelenlegi helyzetben nem lenne tiszteletteljes az ünnepély. Tisztelik az ügyben érintetteket, ezért az eseményt lemondták. 

Azt is hozzáteszik, hogy a film nem egyetlen, hanem több mint 800 ember közös erőfeszítésének köszönhetően valósult meg, akikkel szemben hatalmas igazságtalanság volna, ha a film bemutatója teljes egészében elmaradna. Így az eredeti terveknek megfelelően fogják mozikban forgalmazni a filmet. Az Egyesült Államokban december 22-én mutatják be, az eddigi tervek szerint Magyarországra január elején érkezik, a Filmforgalmazók Egyesületének információi alapján. Az előzetest itt lehet megnézni.

Kevin Spacey-vel kapcsolatban először a Buzzfeeden jelent meg egy cikk, amiben Anthony Rapp, színész vallott arról, hogy 14 évesen Spacey egy házibuliban zaklatta őt. Azóta újabb ügyek kerültek nyilvánosságraSpaceytől pedig sorban határolódnak el korábbi munkatársai

Ne maradjon le semmiről!