Gyengén kezdett Az igazság ligája

2017.11.20. 09:36

Hiába várták sokan a DC-univerzum legújabb filmjét, Az igazság ligáját,

a DC-filmek közül még egy sem  nyitott olyan gyengén, mint ez az alkotás.

A nyitóhétvége három napján, péntekről vasárnapig mindössze 96 millió dollárt sikerült összeszednie az Egyesült Államokban. Persze ez az összes filmet nézve jó nyitásnak számít, és Az igazság ligája nyilván simán hatalmas bevételt termel majd, de a készítők ennél jóval erősebb nyitásban reménykedtek, a szuperhősfilmekhez viszonyítva ez ugyanis sehol sincs. A Warner Bros. filmstúdió mégis optimistán nyilatkozott. Jeff Goldstein, a stúdió belföldi forgalmazási vezetője elismerte ugyan, hogy többre számított, viszont hozzátette: mivel a héten sokan szabadságon lesznek a csütörtöki hálaadásnap miatt, bőven elképzelhető, hogy megugrik a film jegyeladása.

Összehasonlításképpen: a Batman vs. Superman 166 millióval, az Öngyilkos osztag pedig 137 millióval nyitott, de még a Wonder Woman is összehozott több mint százmilliót. Ha nem csak az amerikai számokat nézzük, akkor már jobb a helyzet. Az igazság ligája globálisan 280 milliót termelt a nyitóhétvégén, ami azért nem kevés összeg, bár legalább 600 milliós bevétel szükséges ahhoz, hogy a 300 milliós gyártási költségek megtérüljenek.

Mi nagyon nem voltunk elájulva Az igazság ligájától. Az igazán jó poénokat és akciójeleneteket már ellőtték az előzetesben a filmre pedig nem maradt semmi. Kritikánkat itt olvashatja.

Ne maradjon le semmiről!