Ez lehet a legjobb, teljesen értelmetlen film

2017.11.20. 07:53

Az internet harmadik legnépszerűbb tartalmai a pornó és a kismacskák után a felvételek az orosz sofőrök fedélzeti kameráiból: elmebeteg autósok, brutális balesetek és fegyveres macsók. Azt valószínűleg nem sokan gondolnák, hogy ezekből a videókból kijön egy egész estés film, de ha a Road Movie csak fele annyira jó lesz, mint az előzetese, máris megéri megnézni.

A filmről nem is nagyon kéne mást elmondani, mint hogy a rendezője neve Dimitrij Kalasnyikov. De ha ez nem lenne elég, csak meg kell nézni a trailert, amiből úgy tűnik, egyáltalán nem túloznak a különös filmről eddig megjelent, baromi lelkes kritikák. Olyannak tűnik az egész, mint egy poén arról, hogyan is lehetne egy hatásos, akciófilmesen izgalmas előzetest összevágni jó zenével és remek érzékkel kizárólag dashcam-felvételek alapján. De nem poénról van szó.

Image uploaded from iOS (6)

Miért lát ma gyerekrajzokat az Indexen? Mert gyereknap van!

Az előzetes elején rögtön a Jackasshez és a Faces of Death-hez hasonlítják a Road Movie-t, de az életveszélyes jeleneteken kívül akadnak poénok is, mint az út közepén üzekedő kutyák, mindenféle tekintetben megmagyarázhatatlan jelenetek, mint a szembejövő autóra felmászó és azon átgyalogoló, síró lány vagy a tankot akkurátusan tisztítgató oroszok. De a legjobbnak mégis az tűnik, hogy - a trailer alapján legalábbis - sikerült úgy egymás mögé pakolni a jeleneteket, mintha egy ilyen filmnek tényleg lenne értelme és létjogosultsága.

Magyar bemutatóról egyelőre nincs hír, de valószínűleg nem is lesz soha. De azért előbb-utóbb így vagy úgy biztos a magyarok is meg tudják majd nézni.

Ne maradjon le semmiről!