Kenneth Branagh újból előadja a bajuszparádét

2017.11.21. 13:20

Twentieth Century Fox a Gyilkosság az Orient expresszen után nekifut egy újabb Agatha Christie-adaptációnak, méghozzá a Halál a Níluson-nak.

Még nincs megerősítve, de várhatóan visszatér a rendező székbe Kenneth Branagh. Az viszont már biztos, hogy újra láthatjuk a belga detektív, Hercule Poirot szerepében.

A forgatókönyvet ismét Michael Green írja, és visszatérnek a producerek, Ridley Scott, Mark Gordon, Simon Kinberg, Judy Hofflund, és Michael Schaefer is. 

murder-on-the-orient-express-kenneth-branagh-turn-1024x576

A Gyilkosság az Orient expresszen-t egyébként 55 millió dollárból készítették, a box office adatok szerint pedig 50 millió dollárt hozott az Egyesült Államokban és 100 milliót világszerte. Kritikánkat itt lehet róla elolvasni. 

Agatha Christie 1937-ben publikálta először a Halál a Níluson című könyvét, három évvel a Gyilkosság az Orient expresszen után. Érdekesség, hogy itthon Poirot kéjutazáson címmel jelent meg először 1938-ban. A történet szerint Poirot Egyiptomban tölti a vakációját, amikor gyilkosság történik a Níluson egy szerelmi háromszög miatt. 

A könyvet először 1978-ban adaptálták filmre, Peter Ustinov alakította a nyomozót, de szerepelt még benne Mia Farrow, Maggie Smith és David Niven is. A film megnyerte az Oscar-díjat a legjobb jelmeztervezésért. 

Szöveg: Diósi Szilvia

Ne maradjon le semmiről!