Ez a legkülönösebb dolog, ami valaha ebbe a laborba került

2017.11.22. 12:04

Különös, szörnyszerű lény lesz A faun labirintusa rendezője, az Oscar-jelölt Guillermo del Toro új filmjének főszereplője. A magyar feliratos előzetesből úgy tűnik, nem a furcsa teremtmény lesz az, amitől félni kell.

Gullermo del Toro (A faun labirintusa, Pokolfajzat, Tűzgyűrű) új filmje, A víz érintése a hidegháborús Amerikában, 1962 tájékán játszódik, és csak "szokatlan tündérmeseként" hivatkoznak rá. A sztori szerint a szigorúan őrzött kormányzati létesítményben takarítónőként dolgozó, magányos Elisa a külvilágtól elzárva él. Élete gyökeresen megváltozik, mikor munkatársnőjével felfedeznek egy titkos kísérletet és annak alanyát, egy különös, kétéltű lényt.

A film főszerepét az Oscar-díjra jelölt Sally Hawkins játssza, a további szerepekben az Oscar-díjra jelölt Michael Shannon, az Oscar-díjra jelölt Richard Jenkins, Doug Jones, Michael Stuhlbarg és az Oscar-díjas Octavia Spencer láthatók.

A film mostanra végigjárta a világ nagyjából összes fesztiválját, és meg is nyerte a Velencei Filmfesztivál Arany Oroszlán-díját, meg még másik hármat ugyanitt. Magyarországon február 22-étől lesz látható.

Ne maradjon le semmiről!