Sacha Baron Cohen kifizeti a péniszvillantó cseh turisták bírságát

2017.11.22. 12:54

Sacha Baron Cohen magára vállalta annak a bírságnak a kifizetését, amelyet Kazahsztánban szabtak ki hat cseh turistára, mert az általa feltalált kihívó férfi fürdődresszben, az úgynevezett mankiniben fényképezkedtek a főváros, Asztana egyik emblematikus helyszínén – írja az MTI.

baroncohenmankini

A 46 éves brit humorista-színész a Facebookon ajánlotta fel megbírságolt cseh rajongóinak, hogy ha igazolják kilétüket, megtéríti nekik a fejenként 22 690 tenge (18 328 forint) bírságot. 

A Cohen által kitalált figura, Borat parókáját viselő csehek november 10-én az expó melletti téren, az I Love Astana feliratnál vetkőztek majdnem teljesen meztelenre, csak a halványzöld mankini takarta péniszüket, miközben a feneküket gyakorlatilag pucéran hagyta.

Az „illetlen módon” fényképezkedő turistákat a rendőrség előállította, egy bíróság pedig „kisebb garázdaság” címén gyorsított eljárásban megbírságolta őket.

A fotózkodás azért volt kézenfekvő, mert a nőgyűlölő és antiszemita kazah tévériporter mankinis figurája a Borat: Kazah nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Amerika című 2006-os áldokumentumfilm-vígjátékban bukkant fel először. 

A filmszatírát felháborodással fogadták Kazahsztánban, amelyet sokak szerint elmaradott országként festett le, de a fenntartások ellenére nem tiltották be ottani forgalmazását, sőt a produkció végül fellendítette a közép-ázsiai szovjet utódállam idegenforgalmát.

Ne maradjon le semmiről!