Díjat nyert a 95 éves ikerpárról szóló film

2017.11.27. 10:18

A Volt egyszer egy balerina című film nyerte a legjobb dokumentumfilmnek járó díjat Berlin egyik legrégebbi filmfesztiválján, az Interfilmen. A Berlinale után ez a legnagyobb németországi ilyen rendezvény, ahol 21 fős mezőnyben sikerült a magyar alkotók, állami támogatás nélkül készült filmjének győznie.

onceuponatime lindadombrovszky0

A Volt egyszer egy balerina Kolozs Éva és Kolozs Veronika életének történetét mutatja be, akik jelenleg 95 évesek és ők Magyarország legidősebb egypetéjű ikrei. Balerinák voltak és Németországban, illetve Európa több színpadán táncoltak, majd a háború után, a kommunista rendszer kiépítésének áldozataiként mindent elveszítettek, a karrierjüket, otthonukat és szerelmüket is. 

A film korábban is nyert már több díjat:

  • 33rd Interfilm-International Short Film Festival Berlin, 2017, legjobb dokumentumfilm-közönségdíj, 2017
  • GoDebut European Film Festival, 2017, legjobb rövid dokumentumfilm díja
  • Malter Filmfesztivál, 2017, közönségdíj és 2. díj

A film operatőre Hartung Dávid volt, a vágó Batka Annamária, az animációt Bányai Zsuzsanna készítette, a rendező és a producer Dombrovszky Linda volt.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?