A gyereknézőket is kiakasztotta a Pixar, hogy két új filmet ad csomagban

2017.11.28. 18:15

Elég komoly zavart okozott a Disney/Pixar Stúdió azzal az Egyesült Államokban, hogy a múlt héten mozikba került Coco című animációs film előtt játsszák le a 21 perces Olaf karácsonyi kalandját. Sok néző azt hitte, rossz filmre ült be. Eredetileg úgy tervezték, hogy a Jégvarázs 2-t tévében mutatják be legelőször a hosszúsága miatt.

A forgalmazó döntésén természetesen a gyereknézők voltak legjobban kiakadva. A szülök és a gyerekek is bombázták a közösség médiát, hogy milyen béna döntés volt ez a Pixartól, de a mozipénztárosok is ki vannak akadva. A Telegraph által idézett egyik mozis azt állította, hogy az egyik elődadáson 70 néző ment reklamálni, hogy rossz filmre kapott jegyet és kérte az árát. 

Pedig, ha kivárnák a Cocót is, akkor végig is zokokhatnák a gyerekek a filmet, ahogy az fókuszcsoportos vizsgálatunkból és kritikánkból kiderült.

A pletykák szerint viszont a Disney nagyon is tudatosan döntött a két film összekapcsolásáról, attól tartottak, hogy a Coco önmagában nem elég közönségvonzó.