Újabb komoly vád Harvey Weinstein ellen

2017.11.28. 10:30

Újabb hét, újabb vádak Harvey Weinstein ellen: ezúttal Kadian Noble színésznő állítja, hogy szexuális zaklatás áldozata lett. Az ügyvédje szövetségi bíróságon perelte be a producert személyi szabadság korlátozása és szexuális jellegű tevékenységre való kényszerítés miatt, amiért, ha bizonyítást nyer, Weinstein nagyon megütheti a bokáját, hiszen ez a kategória az USA-ban az emberkereskedelem és prostitúcióra való kényszerítés témakörbe tartozik és elég hosszú büntetéssel jár. 

A színésznő állítása szerint Weintein a szállodai szobájába csalta fel Cannes-ban 2014 februárjában azzal az ígérettel, hogy egy szerepet beszélne meg vele. A szobába belépve a producer állítólag rátámadt, elkezdte fogdosni a fenekét és a mellét, majd betuszkolta a fürdőszobába, elővette a nemi szervét, és addig nem engedte ki, míg a nő kézzel ki nem elégítette.

A padlóra élvezett, és azt mondta, ha nem hisztériázok, akkor a karrieremet sínre teszi.

Weinstein képviselői az eddigi vádakra is használt sablonválasszal reagáltak, azaz Weinstein tagadja a vádakat, soha nem erőszakoskodott egy nővel sem, és nem állt bosszút azokon, akik visszautasítotték a közeledését. A tegnapi napon  egyébként Angliában is beperelták Weinsteint, ott a 2000-es évben elkövetett, több rendbeli nemi erőszak miatt.

Noble ügyvédje  Jeffrey Herman képviseli Dominique Huettet is, aki azt állítja, hogy Weinstein 2010-ben akarata ellenére orálisan követett el rajta szexuális erőszakot, majd egy másik alkalommal kérés nélkül maszturbált előtte.