James Cameron kis híján az Oscar-díjával ütötte le Harvey Weinsteint

2017.11.29. 05:22

1998. március 23-án Cameron és a Titanic 11 Oscar-díjat nyert, ezzel bevonult a filmtörténelembe. Arról eddig viszont nem beszélt a rendező, hogy a színfalak mögött mi történt. Mert balhé volt, hoppá.

sawh980324231520

A Titanic húsz éve került mozikba, ennek örvén adott Cameron egy interjút a Vanity Fairnek, és elmondta, hogyan verekedett kis híján össze az azóta nagyot zuhanó megaproducerrel.

Lent történt, a földszinten, megszólalt a zene, hogy mindenki menjen vissza szépen a helyére, mi meg ott álltunk, mint két bika, az emberek kiabáltak, hogy ne itt, ne itt, mintha az tök oké lenne, ha a parkolóban verem szét a fejét. A kiváltó okot most hagyjuk, az egész mögött az állt,  amilyen szemét módon bántak Guillermo del Toróval a Miramaxnál a Mimic - A júdás faj forgatásán. Harvey odajött és mondott valamit arról, hogy mennyire jól bánnak ők a nekik dolgozó művészekkel én meg felidéztem, amit Guillermo mondott ugyanerről, és ebből lett a szájtépés.

Del Toro korábban erről azt nyilatkozta, hogy első amerikai évében két szörnyű dolog történt vele, az apja elrablása és Weinstein testvérekkel való közös meló, és őszintén nem tudja, melyik volt a rosszabb. Első amerikai filmje kis híján az utolsó is volt egyben, mert annyira meggyűlölte az amerikai stúdiórendszert,. “Minden nap harcolnom kellett valamiért, és egy idő után már belefáradtam, hogy számon tartsam, hányat vesztettem el. Egy dologban nem engedtem, és nem törődtem velük, akkor, amikor megtiltották, hogy gyerekeket vagy állatokat öljünk a filmben, én meg direkt felvettem egy olyan jelenetet, amiben két gyereket és egy kutyát megölünk, csak hogy lázadjak.” 

Ne maradjon le semmiről!