Wes Anderson kutyás animációja nyitja a Berlinalét

2017.12.05. 05:15

A Grand Budapest Hotelért kapott Ezüst Medve után Wes Anderson visszatér a berlini filmfesztiválra, a Kutyák szigete című animációs filmje lesz ugyanis a 68. Berlinale Filmfesztivál nyitófilmje, február 15-én. A rendezőnek ez már a negyedik olyan filmje lesz, ami a Berlinalén debütál, mind közül egyébként a Grand Budapest Hotel lett a legsikeresebb, világszerte 175 millió dollár bevételt termelt és négy Oscar-díjat is nyert. Animációs filmje is volt már Wes Andersonnak, a 2009-es Fantasztikus Róka úr.

MV5BOWM0ZmYxMzQtNzk1NS00YzRlLTkxZjUtYTIxNDRhNTdhZWE4XkEyXkFqcGde

A Kutyák szigete Japánban játszódik, egy járványokkal és mérgező hulladékkal tele zsúfolt jövőben, ahol a kóbor kutyák egy nagy, szeméttelepnek használt szigeten élnek. Ide érkezik egy 12 éves kisfiú, Atari Kobayashi aki elveszett kutyáját keresi kétségbeesetten, a sziget kutyái pedig segítenek neki a keresésben és megvédik a rá vadászó japán hatósági személyektől is.

A film eredeti hangjai között olyan sztárok szerepelnek, mint Edward Norton, Bill Murray, Jeff Goldblum, Bryan Cranston, Scarlett Johansson, Yoko Ono, Liev Schreiber, és még sokan mások. A magyar mozikban május 3-tól látható a film. 

A berlini filmfesztivál nyitófilmje eddig még soha nem volt animációs film, a Kutyák szigete lesz az első.

Ne maradjon le semmiről!