Dustin Hoffmant újabb színésznő vádolja zaklatással

2017.12.09. 11:23

Anna Graham Hunter írónő, valamint Wendy Riss Gatsiounis producer után egy újabb nő vádolja szexuális zaklatással Dustin Hoffmant. Kathryn Rossetter amerikai színésznő Az ügynök halála című (Arthur Miller drámájából készült) Broadway-darabban és annak tévéfilmváltozatában játszott a színésszel a nyolcvanas években.

Dustin Hoffman és Kathryn Rossetter amerikai színésznő Az ügynök halála című filmben
Dustin Hoffman és Kathryn Rossetter amerikai színésznő Az ügynök halála című filmben
Fotó: kathrynrossetter.com

A színész a Hollywood Reporter hosszú cikkében mesélte el a Hoffmannal kapcsolatos tapasztalatait. Mint írja, 1983-ban fiatal színésznőként érkezett New Yorkba, ám az álommunkának ígérkező lehetőség nagyon hamar igazi rémálommá vált. "Elvette az örömömet és mocskos ujjlenyomatokat hagyott a lelkemen" – írja Rossetter a cikkben.

Hoffman állítólag a színésznő nevetésébe szeretett bele, és bár a darab rendezője túl fiatalnak találta, Hoffman ragaszkodott ahhoz, hogy ő kapja meg a szerepet. Rossetter állításai szerint a színész többször is megmasszíroztatta magát (a hátát vagy a lábait), a közös fényképeken a melleit fogdosta, egy alkalommal pedig a ruháját az arcára húzva tette közszemlére a nő melleit az egész társulat előtt. "Éjszakánként hazamentem és sírtam" – írja Rossetter, akinek a vádjaira Hoffman sajtósai egyelőre nem reagáltak.

Kathryn Rossetter
Kathryn Rossetter
Fotó: Facebook/Kathryn Rossetter

Hoffmant korábban Anna Graham Hunter író vádolta zaklatással, aki 17 éves korában gyakornokkén vett részt Az ügynök halála filmváltozatának forgatásán. Hunter állításai szerint a színész tőle is masszázst kért, fogdosta a fenekét és szexuális tartalmú megjegyzéseket tett, egy reggel például keményre főtt tojást és lágyra főtt csiklót kért tőle. Nem sokkal később Wendy Riss Gatsiounis producer is azt állította, hogy Hoffman zaklatta őt.

Dustin Hoffman nemrég ugyan elnézést kért, a Last Week Tonight arca, John Oliver hétfőn a Tribeca Filmintézet jubileumi eseményén nyilvánosan is nekiment a színésznek, illetve a színész bocsánatkérésének. "Bizonyos dolgokat nem tudok szó nélkül hagyni" – mondta Oliver.

Ne maradjon le semmiről!