Mel Gibson segített legyőzni A Viszkist

2017.12.11. 15:28

Elveszítette első helyét a mozis toplistán A Viszkis. Panaszra így sincs oka Antal Nimród filmjének, ugyanis az igaz történetet alapuló film három hét után már közel 200 ezer nézőnél tart, ami kiemelkedő a magyar filmek között.

A decemberi hétvége legnépszerűbb filmje a Megjött apuci 2. volt, aminek Will Ferrell, Mel Gibson és Mark Wahlberg alakítják a főszereplőit. Ezt 55 ezren nézték a hétvégén, ami elég volt az első hely megszerzéséhez. Erről a filmről az Index kritikája még nem jelent meg, de arról már korábban beszámoltunk, hogy az amerikai kritikusok mennyire kiborultak rajta, többen egyenesen értékelhetetlennek tartották.

A harmadik héten 38 345 néző látta A Viszkist, amivel megközelítette a 200 ezres határt, ami 1990 óta alig több, mint 30 filmnek sikerült. Ebbe a táborba léphet be hamarosan Antal Nimród filmje. Hacsak a Star Wars nem veszi el teljesen a nézőit, akkor 260 ezer nézőt is szerezhet magának a hátralévő hetekben, amivel bekerülne a rendszerváltás utáni 20 legnépszerűbb film közé. A filmet a Kultrovat Podcast 43. adásában spoileresen beszéltük ki.

A héten még két másik új film is érkezett a mozikba, ám a Wonder Wheel - Az óriáskerék című új Woody Allen filmnek 2065 nézője volt. A Stratton című filmnek pedig mindössze 1085, bár utóbbinál meg kell jegyezni, hogy eleve kevés moziban volt látható.

Nagyon csendesen telt a hét az amerikai mozikban, láthatólag a Star Wars előtt egy héttel már egyik stúdió sem kívánt új filmmel előrukkolni. Így harmadik héten is megőrizte elsőségét a Pixar új filmje, a Coco. Ez azonban inkább köszönhető a körülményeknek, mintsem az animációs film kirobbanó sikerének. A harmadik héten 18.5 milliót szerzett, összesen pedig 135 milliónál tart. Az elkészítés legalább 200 millió dollár volt, amit nem biztos, hogy az Egyesült Államokban el tud érni, de a világ többi részéről már befolyt 254 millió dollár, vagyis nem ez lesz a stúdió legnyereségesebb filmje, de így szolid sikernek tekinthető, aminek ráadásul az Oscar-díjra is jó esélye van.

A hét legnagyobb sikerét James Franco új filmje a Disaster Artist érte el. Ezt már a múlt héten elkezdték játszani a mozik, de még viszonylag kevés helyen. A forgalmazó most növelte a mozik számát, ami szép növekedést hozott magával. 

Ne maradjon le semmiről!