45 millió dollárt hozott egy nap alatt az új Star Wars

2017.12.15. 20:58

Minden idők második legnagyobb első napi bevételét produkálta a Star Wars: Az utolsó Jedik. Csütörtök este 45 millió dollárért váltottak rá jegyet az észak-amerikai nézők. A film premierje hivatalosan csak pénteken lesz, de a nagy érdeklődés miatt több moziban már csütörtök este vetíteni kezdték a nyolcadik Star Wars-filmet.

Noha az abszolút rekordot nem sikerült megdönteni, a licenctulajdonos Disney-nek így sincs oka szégyenkezni, mert az aranyérmet is egy Star Wars-film birtokolja: a 2015-ben bemutatott Az ébredő erő az első napon 57 millió dollárt hozott.

Az elemzők szerint a teljes hétvége észak-amerikai jegyárbevétele meghaladhatja a 200 millió dolláros határt is; ezt csak három filmnek sikerült átlépnie a nyitó hétvégén.

A világ más országaiban eddig 60,8 millió dollár értékben váltottak jegyet az új filmre. A globális hétvégi bevétel becslések szerint 425 millió dollár körül lehet. 

A Star Wars: Az utolsó Jedik című sci-fit Rian Johnson rendezte, a főszerepekben Daisy Ridley, Carrie Fisher, Adam Driver, John Boyega, Oscar Isaac és Lupita Nyong'o látható. A filmről írt kritikánk itt olvasható.

(MTI)