Állítólag egy kiskorú nőnek mutogatta a nemi szervét Dustin Hoffman

2017.12.15. 09:51

Újabb vádak kerültek elő Dustin Hoffman ellen, akiről korábban két nő állította, hogy zaklatta őket. A mostani vádak közül ez egyik több fokkal súlyosabb, mint az előzőek, hiszen az incidens idején a zaklatott nő mindössze 16 éves volt. 

Az esetre 1980-ban került sor, szenvedő alanya Hoffman lányának gimnáziumi osztálytársa volt, az akkor 16 éves Cori Thomas, aki nagyon szeretett volna színésznő lenni, így óriási dolog volt neki az, amikor Hofmannal és lányával tölthetett el egy délutánt Manhattanben. Thomas szerint Hofman vett neki egy könyvet (Edward Albee Mese az állatkertről című drámáját) és elvitte őket ebédelni is. A délután folyamán aztán úgy alakult, hogy az éppen válófélben levő színész szállodai szobájában kötöttek ki, ahonnan Hoffman hazaküldte a lányát, “mert házi feladata van másnapra”.

Miközben Thomas a szüleit várta a szobában, Hoffman elment zuhanyozni, majd kisvártatva előjött a fürdőszobából és a dereka köré tekert törölközőt leeresztette a földre, azaz ott állt tökpucéron a mit sem sejtő gimis lány előtt.

Kis híján elájultam, akkor láttam életemben először meztelen férfit. Fogalmam sem volt, mit csináljak. Ő meg ezt kihasználta, látta, hogy kínlódok, de nem öltözködött fel, csak meredten bámult. Aztán csak magra vett egy fürdőköpenyt, és megkért, hogy masszírozzam meg a lábát. Engedelmeskedtem.

Hoffman a masszázs alatt azt kérdezgette a lánytól, hogy akarja-e ismét meztelenül látni, amire ő nem válaszolt. Kisvártatva csöngött a telefon, a szülei lent várták a recepción, ő meg elrohant. Az esetről hét évig senkinek nem beszélt, még a szüleinek sem, csak lánya születése után, 23 évesen öntötte ki a szívét egyik rokonának. A Variety kérdésére ezt a rokon egyébként megerősítette.

A második friss zaklatási váddal Melissa Kester állt elő, aki az Ishtar című film forgatásakor találkozott Hofmanal, abban a stúdióban, ahol a filmhez rögzítettek hangsávokat. Többször is beszélgettek, é az egyik ilyen alkalommal Kester csak annyit látott a stúdióban, hogy Hoffman egy fülkében állva dolgozik, és csak deréktól felfele látszott a teste. Nem nagyon ment neki a munka és kérte, hogy Kester menjen be hozzá, hátha ad neki egy kis inspirációt. Kester nem gondolt rosszra, hiszen a stúdióban még ketten tartózkodtak, köztük a pasija is, de Hoffmant ez nem nagyon érdekelte, mert a fülkébe belépő nőt az üvegfalhoz állította, és miközben folytatta a munkát, hátulról benyúlt a nadrágjába és elkezdte ujjazni.

Lefagytam. Nem tudtam, mit kell ilyenkor csinálni, és ez a mai napig dühít. Sokkolt az egész.

Kester nem akart jelenetet csinálni, és tűrte, hogy Hoffman fél percen át molesztálja. A színész, állítja a nő, kiröhögte, mire kirohant a fülkéből, és a mosdóban sírt félórán át. A történetről ilyen részletesen nem beszélt senkinek, egy barátjának csak azt mondta el, hogy Hoffman ráizgult, és bepróbálkozott nála. Hoffman később kereste telefonon többször is, és randira hívta, de Kester nemet mondott neki.

A harmadik új vádló a Varietynek csak névtelenül volt hajlandó nyilatkozni. Őt is az Ishtar forgatása alatt zaklatta Hoffman, akivel később le is feküdt. A 22 éves nőnek kisebb szerepe volt a filmben, Hoffman ekkor nézte ki magának és hívta meg ebédre az öltözőjébe. Egy héttel később, amikor már nem dolgozott a filmen, Hoffman meghívta a záróbulira, ami alatt végig őt figyelte. Hajnalban Hoffmannal közös autóban utazott hazafelé, amikor is a színész benyúlt a lába közé és ujjazni kezdte.

Eszem megállt, az autóban rajtunk kívül voltak még vagy hatan. Lefagytam, olyan volt, mintha kívülről figyeltem volna, mi történik velem. Hogy miért nem szóltam: Mégis mit mondhattam volna? Ki voltam én? Ő meg a nagy Dustin Hoffman.

A fuvar után Hoffman a kezébe nyomott egy húszdollárost, és utasította, hogy menjen át a szállodai szobájába, amire a saját bevallása szerint sokkos állapotba levő nő nem mondott nemet. A szállodában orálisan és vaginálisan is közösült Hoffmannal. Az autóban történteket ő egyértelműen zaklatásnak nevezte, a szállodai eseményekkel kapcsolatban bizonytalan. 

Hoffman ügyvédjein keresztül mindhárom vádat visszautasította.  • Tippek
  • Bankszámla