Újraforgatják a 48 órát

2017.12.15. 16:00

Ha van olyan film, amit teljesen felesleges újrázni, ami úgy volt jó, ahogy, az Eddie Murphy és Nick Nolte 48 óra című filmje volt, aminek már a folytatását sem értettem igazán, azt meg pláne nem, minek neki új verzió. 

Az 1982-es film kemény volt és erőszakos, iszonyatos mennyiségű káromkodás volt benne, és egycsapásra sztárt csinált a Saturday Night Live-ban szereplő Eddie Murphyből, akit addig a közönség csak komikus oldaláról ismert. Nick Nolte már befutott sztár volt, neki nem feltétlenül kellett a cégér.

A Paramount Pictures most viszont felkérte Ben és Josh Safdie-t, a Jólét című Robert Pattinson-thriller író-rendezőit, hogy egy új generációnak is forgassák le a 48 óra 2.0-át, aminek forgatókönyvét Ronald Bronstein és Jerrod Carmichael írja majd - utóbbit például a Transformers: Az utolsó lovag révén ismerhetjük. 

Nem ez az első Eddie Murphy-film, aminek remake-je vagy folytatása készül, lesz ugye második Amerikába jöttem-film is (ezt David Sheffield és Barry W. Blaustein írja, Murphy két régi harcostársa), és évek óta aktívan dolgoznak a Beverly Hills-i zsaru rebootján is, csak éppen sem a film-, sem a tévéváltozat nem jutott eddig egyről a kettőre, legutóbb a Beverly Hills-i zsaru 4 volt előkészítés alatt Adil El Arbi és Bilall Fallah belga rendezők és Jerry Bruckheimer producer kezében.