A Kincsem és a Pappa Pia csak a kezdet volt

kultrovat podcast

Ha a matekunk nem téved (és az adásban egyszer tévedett, de ne szaladjunk ennyire előre), akkor 2017-ben 22 darab magyar filmet mutattak be a magyar mozikban, a tényleg szinte titokban, zéró pénzből készült független alkotásoktól kezdve a százezreket moziba csábító blockbusterekig. Mivel különösen izgalmas év volt megint az idei a magyar filmgyártásban, megnéztük, hogy mik azok, amik megérdemlik a figyelmet, és melyek azok, amikre jövőre már emlékezni sem fogunk.

Beszélgetünk nézőszámokról, és arról, hogy vajon hova fog az vezetni, hogy az év három legnézettebb filmje a Pappa Pia, a Kincsem, és A Viszkis. Illetve hogy van két olyan film, ami sorra nyeri a díjakat (Testről és lélekről, 1945), sőt, az egyik talán az Oscarnak is nekifuthat majd jövőre. És vannak olyanok, amik méltatlanul tűntek el a mozikból (Kojot, Az állampolgár, Jupiter holdja), és ezeknek a minőségéről ugyan simán lehet vitatkozni, de arról nem, hogy érdemes látni őket.

A beszélgetésben az Index kultúra rovatának három kollégája, Matalin Dóra, Kovács Bálint, és Klág Dávid vett részt.

Ha esetleg érdekelnek a témába vágó podcastok, akkor itt van pár ajánlat:

Miért jó ez?

Podcastot hallgatni nagyon jó. Hosszú utazásokon, amikor már az összes zenénket rongyosra hallgattuk, és kiolvastuk a könyvet, és egyébként is ráz a busz/vonat, és összefolynak a betűk. És míg olvasni csak nehézkesen, podcastot hallgatni vezetés közben is lehet, sokkal jobb élmény mint bármelyik kereskedelmi rádió reklámszüneteit nyomogatni. Podcastot hallgatni futás és edzés közben is nagyon hasznos, mert így szellemileg nem vész kárba az az idő sem, amit a testedzésre fordítunk. Podcastot hallgatni takarítás és mosogatás közben is nagyon élvezetes, úgy elszáll az idő, mintha sosem lett volna. Sőt, ha nem olyan a munkája, mint nekünk, hogy szavakat kell egymás mögé rakni, hanem mondjuk pixeleket vagy dobozokat, akkor még munka közben is csak úgy szalad vele az idő.  

A Kultrovat elérhető az Ituneson is, érdemes feliratkozni, mert rögtön megy az értesítés, ha egy új adás elkészült. Ha RSS-olvasóval követnének minket, akkor ezzel a linkkel iratkozzanak fel. A podcastok gyűjtőlinkjét pedig itt találják .

Ne maradjon le semmiről!  • Tippek
  • Személyi kölcsön