Tele van hibákkal a Star Wars – Az utolsó Jedik, de nem baj

kultrovat podcast

A kritikánkban 9 pontot adtunk a legújabb Star Wars-epizódra, a sorozat nyolcadik részére, de ezzel nem mindenki ért egyet: nemcsak a netezőket osztja meg Az utolsó Jedik, de bennünket is. Úgyhogy leültünk, és egy podcastban beszéltük végig, milyen hibákat és marhaságokat találtunk a filmben, és ezek tényleg hibák és marhaságok-e, vagy azért ettől még tényleg olyan jó a film.

Abban mindnyájan egyetértettünk, jó, hogy végre van humora egy Star Wars-filmnek, de abban már kevésbé, hogy ez a humor működik-e vagy sem, ahogy arról is megoszlanak a vélemények, gond-e, hogy akár még a legfontosabb csavarok sincsenek megmagyarázva a filmben. Milyen volt Snoke legfőbb vezér, és miért szerettük annyira Kylo Rent? A film melyik pillanatán lehetett visítva nevetni, és melyiken elérzékenyülni? És mik azok a nagy kérdései a világnak, amelyekben a jelenleg legnézettebb hollywoodi blockbuster példamutató tud lenni?

Hárman beszélgettünk erről és még egy csomó mindenről: a kritika rajongó szerzője, Sixx a kultrovatból, a középutas Stöckert Gábor a techrovatból, és az elvileg fanyalgó Kovács Bálint a szintén a kultrovatból, aki végül mégis a legtöbbet dicsérte a filmet. Vigyázat: a podcastben az összes, de tényleg az összes fordulatról beszéltünk, úgyhogy csak azok hallgassák meg, akiket nem zavarnak a spoilerek!

Kapcsolódó anyagok:

Miért jó ez?

Podcastot hallgatni nagyon jó. Hosszú utazásokon, amikor már az összes zenénket rongyosra hallgattuk, és kiolvastuk a könyvet, és egyébként is ráz a busz/vonat, és összefolynak a betűk. És míg olvasni csak nehézkesen, podcastot hallgatni vezetés közben is lehet, sokkal jobb élmény mint bármelyik kereskedelmi rádió reklámszüneteit nyomogatni. Podcastot hallgatni futás és edzés közben is nagyon hasznos, mert így szellemileg nem vész kárba az az idő sem, amit a testedzésre fordítunk. Podcastot hallgatni takarítás és mosogatás közben is nagyon élvezetes, úgy elszáll az idő, mintha sosem lett volna. Sőt, ha nem olyan a munkája, mint nekünk, hogy szavakat kell egymás mögé rakni, hanem mondjuk pixeleket vagy dobozokat, akkor még munka közben is csak úgy szalad vele az idő.  

Ne maradjon le semmiről!