A legfontosabb amerikai lap is egy magyar filmet vár a legjobban

2017.12.27. 11:04

A Variety című, amerikai filmes szaklap listát közölt a legjobban várt 2018-as filmekről. Nemes Jeles László következő bemutatója, a Sunset olyan címekkel került egy lapra, mint Steven Spielberg, Jennifer Lawrence vagy a Whiplash-t és a Kalifornai álom című musicalt rendező Damien Chazelle új filmjei.

"Miután felvillanyozta Cannes-t és megnyerte a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díját a Saul fiával, a magyar rendező, Nemes Jeles László magasra tette a lécet saját második nagyjátékfilmje előtt. Bár nem sokat lehet tudni a Sunsetről, az előjelek biztatóak. Újabb kosztümös darabról van szó, ami az első világháború előtti Budapesten játszódik. A Saul fontos alkotói, mint az írótárs Clara Royer, az operatőr Erdély Mátyás vagy Rajna Gábor és Sipos Gábor producerek ismét felbukkannak."

Ez olvasható a világ egyik legfontosabb filmes lapja, a Variety jövőlatolgató cikkében a Sunsetről, amelynek nemrég fejeződött be a forgatása. És amelyről ennél egy kicsit azért már többet lehet tudni. A film főszereplője Leiter Írisz (Jakab Juli - képünkön) lesz, aki árvaházban nőtt fel, és annak reményében érkezik a magyar fővárosba, hogy szülei egykori legendás szalonjában dolgozhat, annak új tulajdonosa, Brill Oszkár (Vlad Ivanov) elutasítja őt. Később egy idegentől megtudja, hogy van egy bátyja, Kálmán, akinek nem tudott a létezéséről, majd a család után kutatva, valami sötét titokra bukkan.

A film forgatása 53 napon keresztül zajlott budapesti és vidéki helyszíneken egyaránt. A Sunsetet a tervek szerint 2018 nyarán mutatják be a magyar mozikban.

A Variety a Sunseten kívül olyan filmeket vár még nagyon, mint Steven Spielberg következő dobása, a Ready Player One, vagy a Budapesten forgatott kémdráma, a Vörös veréb (Red Sparrow) Jennifer Lawrence-szel a főszerepben. A cikkben szerepel még Terry Gilliam évtizedek óta készülő Don Quijote-filmje, Wes Andreson következő animációs filmje, az Isle of Dogs, a Gravitáció rendezője, Alfonso Cuarón rég várt új drámája, a Roma, vagy épp az Időcsavar című ifjúsági Disney-film Oprah Winfrey-vel.

Ne maradjon le semmiről!