Az utolsó Jedik kereste a legtöbb pénzt idén az USA-ban

2018.01.01. 09:44

Az év utolsó hétvégéjén fogta be a Star Wars-franchise legfrissebb darabja a Szépség és a szörnyeteget, azaz Disney-film vert Disney-filmet az első helyért. A klasszikus rajzfilm élőszereplős verziója az észak-amerikai mozipénztárakban 504 millió dollárt keresett, Az utolsó Jedik viszont 517,1 milliót, amivel egyben három hét alatt az amerikai mozitörténet 8. legtöbbet termelő filmje lett (a 7. helyen a tavalyi Zsivány egyes című Star Wars-film áll 532 millióval).

A nemzetközi piacokon is szépen termel a kritikusok által imádott, a hardcore rajongók szerint viszont pocsék film: a legutóbbi héten 68 millió dollárt keresett (az USA-ban 52,4 milliót) és ezzel átlépte az egymilliárd dolláros álomhatárt, egészen pontosan 1,04 milliárdnál tart, és az összesítet listán a 24. helyen áll.

A világpiaci 523,2 milliós bevétel január 5-én kap egy egészségesebb löketet majd, amikor Kínában is bemutatják, ahol ugyan nincs az az őrület a Star Wars-filmek iránt, mint mondjuk Európában, de egy 110-120 millió dolláros menet simán kijöhet belőle.

Egymilliárdos bevételt 2017-ben egyébként még három film ért el: a Szépség és a szörnyeteg (1,26 milliárd), a Halálos iramban 8 (1,24 mrd) és a Gru 3 (1,03 mrd).

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?