Öntelt színészbe szerelmes Szabó Erika

2018.01.05. 05:01

Elég furcsa előzetest kaptunk, egy új magyar film, a Parázs a szívnek trailerét. A film női főszereplője Szabó Erika, akit a tévénézők a Barátok köztből ismerhetnek, ő volt új Tilda, aki Erdélyi Tímea távozása után átvette ezt a szerepet a sorozatban. (Aztán ő is kilépett a BK-ból.) Később az Üvegtigris 3-ban láthattuk. A férfi főszereplő kevésbé ismert, Viktor Balázs a Hacktion című sorozatban és a Feketerigó című filmben játszott korábban. Az előzetesből annyi derül ki, hogy ő egy egomán színész, akit baleset ér, és kórházba kerül. Ott találkozik a Szabó által játszott orvossal, és egymásba szeretnek. Játszik még a filmben Bezerédi Zoltán, Kertész Péter és Csöre Gábor is.

A Parázs a szívnek több szempontból is rendhagyó. Egyrészt a rendezője, Vámos Zoltán csak részben foglalkozik rendezéssel, főállásban ugyanis mentőorvos. A film sajtóanyaga szerint "nemzetközi kutatások szakmai vezetője, vendégoktató számos honi és külföldi egyetemen, s egy Nobel-díjas kutatóval közös agykutatási projektben vesz részt". Amúgy rendezett már egy csomó rövidfilmet, és nem meglepő módon orvosi oktatófilmeket is. Új filmjének előzetese az Indexen látható először:

A Parázs a szívnek abból a szempontból sem tipikus, hogy nincs benne filmalapos pénz. Magáncégek és magánszemélyek mellett a Pécsi Tudományegyetem, Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Játékszín, Magyar Filmlabor és a Fiatal Filmkészítők Egyesülete támogatta.

A filmet január 18-án mutatják be a magyar mozik, és ezzel egyidőben a határon túli magyarlakta területeken, így a Vajdaságban, Erdélyben, Kárpátalján és a Felvidéken is bemutatásra kerül.

Ne maradjon le semmiről!