A Jumanji végre kibújt Az utolsó Jedik árnyékából

2018.01.09. 17:16

Hasonló folyamatokkal indult az első mozis hétvége 2018-ban Magyarországon, mint az Egyesült Államokban. Itthon több új filmet is bemutattak a mozikban, az első helyet mégis a Jumanjinak sikerült megszereznie, ami kibújt a legújabb Star Wars-film, Az utolsó Jedik árnyékából. Amerikában gyérebb volt a kínálat, így ott talán kevésbé meglepő, hogy a társasjátékos film modern környezetbe ültetett feldolgozása volt a legnépszerűbb.

Magyarországon 6 ezres különbség volt a két film között, a Jumanjit 47 ezren, a Star Warst 41 ezren választották, de beszédesebb, hogy előző héthez képest a Jumanji 30 százalékos csökkenést produkált, míg az Utolsó Jedik egy meredek 70 százalékosat. Persze 830 ezer nézőn is túl lehet azt mondani, hogy fogynak már azok az emberek, akik kíváncsiak Rian Johnson filmjére, de még nem látták.

Az új filmek közül némi meglepetésre az Apavadászat teljesített a legjobban. A meglepetés elsősorban annak szól, hogy egy olyan filmről van szó, amit a kritikák eléggé lehúztak és a nézők sem voltak rá különösebben kíváncsiak az Egyesült Államokban. Ehhez képest itthon volt a közönségnek igénye egy ilyen családi vígjátékra Owen Wilsonnal a főszerepben. 31 ezres nyitóhétvégéjére így nem lehet panasz.

Az Insidious – Az utolsó kulcsnak, a horrorsorozat negyedik részének sikerült azt a bravúrt elérnie, hogy 26 ezer nézőjével már most kétszer annyian látták, mint az előző epizódot. Ez lett a negyedik.

Aaron Sorkin filmje, az Elit játszma eleve egy szűkebb közönségnek szól, amihez képest a 14 ezres nézettség szintén nem számít rossznak, hiába beszélhetünk 40 százalékos csökkenésről az előző hétvége adataihoz képest. 

Az Egyesült Államokban még a magyarnál is jobban szerepel az Insidious újabb epizódja, aminek 29 milliós nyitóhétvégéjével már most sikerült bebiztosítania, hogy nyereséges vállalkozás legyen, hiszen mindössze 10 millió dollárt költöttek rá. Ezek után nem lesz meglepetés, ha jönnek majd az új részek.

Ne maradjon le semmiről!