A világ összes pénzéből csak a női főszereplőnek nem jutott

2018.01.10. 11:24

A világ összes pénze című film arról híresült el, hogy Kevin Spacey zaklatási botrányának kirobbanása után a rendező, Ridley Scott villámgyorsan kivágta a filmből Spacey összes jelenetét, aztán kilenc nap alatt leforgatta ezeket újra a 88 éves Christopher Plummerrel.

A film egyébként megtörtént eseményt dolgoz fel: a hatalmas vagyonnal rendelkező Getty család egyik tagjának elrablását mutatja be. Michelle Williams játssza az anyát, akinek a fiát az olasz maffia elrabolja. A fiú szabadulásáért cserébe 17 millió dollárt követelnek, úgyhogy meg kell győznie apósát, John Paul Gettyt (Plummer), hogy legalább valamennyit segítsen. Ő viszont egy magánnyomozó (Mark Wahlberg) felbérelésének kivételével egy fillért sem hajlandó kifizetni.

A rendező azt nyilatkozta, azért akarta újra forgatni a filmet, mert szerinte nagyon rosszat tett nekik Kevin Spacey zaklatási botránya. Szerinte ez az ügy már megmérgezte a filmet, és szinte lehetetlen lett volna eladni.

Úgy látszik azonban Scott az újraforgatást sem úszta meg botrány nélkül, most derült ki, hogy bár az újra forgatás másfél millió dollárba került, ebből alig valamicske jutott a női főszereplőnek. 

A másfél millió dollárt szinte majdnem teljes egészében a magánnyomozót alakító Mark Wahlberg vitte el, míg Michelle Williams színésznőnek alig 80 dollár jutott naponta.

Ez az eset ismét rávilágít arra, hogy mekkora bérkülönbségek vannak a férfiak és a nők között még Hollywoodban is.

Bár az ügyben a két színész egyelőre nem nyilatkozott, sok színésznő máris kiáll Michelle Williams mellett, a Twittert elárasztották az olyan üzenetek, melyek szerint a színésznők Hollywoodban alig negyedét keresik meg a férfi főszereplőknek. Williamst egyébként négyszer jelölték Oscar-díjra, és az ebben a filmben nyújtott alakításáért Golden Globe-jelölést is kapott, mégis alig ezer dollárt kapott azért, hogy hajlandó volt újra forgatni a jeleneteket. Ez alig egy százaléka annak a pénznek, mint amit Wahlberg kapott.

Scott már nyilatkozott az esetről, és azt mondta, a színészek belegyeztek abba, hogy akár ingyen is újra forgatják a szükséges részeket, - mindazokat, amik Spacey-vel közös jelenetek voltak, - és szerinte nem volt vele gondjuk. Az USA Today szerint a rendező előbb Williams-szel állapodott meg, aki valóban azt mondta, akár ingyen is hajlandó újra felvenni a jeleneteket. Wahlberg azonban úgy tűnik már nem volt ilyen gáláns, így neki fizetni kellett. 

Ne maradjon le semmiről!