Mark Wahlberg jótékony célra ajánlotta fel a kizsarolt millióját

2018.01.13. 19:43

Korábban beszámoltunk róla, hogy Mark Wahlberg másfél millió dollárt zsarolt ki A világ összes pénze című film készítőiből azután, hogy azok eldöntötték: kivágják a filmből a szexuális zaklatási botrányba keveredett Kevin Spacey-t és jeleneteit Christopher Plummerrel veszik fel újra. Ő az extra munkát csak úgy vállalta, ha másfél milliót kap érte.

Az USA Today cikkéből botrány lett, ami rávilágított arra, hogy milyen más helyzetben vannak a férfi és a női színészek Hollywoodban. A helyzetet tovább bonyolította, hogy Walhberget és Williamst ugyanaz az ügynökség, a WME képviseli így pontosan tisztában lehettek vele, hogy az egyik ügyfelüknek mit sikerült kialkudni, mégsem tettek ellene semmit. Nem sokkal később egy New York Times cikkben azt írták, hogy Williamsnek senki sem szólt arról, hogy kollégája sokkal több pénzt kért az újraforgatásokért. 

A pr-katasztrófát valahogy kezelni kellett és Wahlberg, illetve az ügynöksége a lehető legkényelmesebb utat választotta. Wahlberg az újraforgatásokért kapott másfél millió dollárt a #TimesUp nevű programnak ajánlotta fel. Ezt az év elején azért hozták létre hollywoodi színészek, hogy olyan nőket segítsenek vele, akik zaklatás áldozatai, viszont kevésbé jó anyagi helyzetben élnek. 

Érdekesség, hogy Mark Wahlberg legutóbbi 5 filmje összesen 476.9 millió dollárt keresett, míg Michelle Williams legutóbbi 5 filmje 505 millió dollárt keresett és ha ehhez hozzávesszük, hogy ő a film főszereplője, akit eddig négyszer jelöltek Oscar-díjra, remekül mutatja, hogy a nőknek mennyivel többet kell dolgozniuk a sikerért és ha el is érik azt, sokkal nehezebben tudják érvényesíteni a pozíciójukat.

A WME nevű ügynökség is elismerte felelősségét, úgyhogy ők további 500 ezer dollárral támogatják a kezdeményezést. Közleményükben azt írták, hogy ez is felhívja a figyelmet arra, hogy mindenkinek felelőssége van abban, hogy a nők és férfiak közötti fizetési különbségek eltűnjenek. 

A világ összes pénze című filmet január 25-én mutatják majd be a magyar mozik.

Ne maradjon le semmiről!