Eliza Dushku színésznőt 12 évesen molesztálták

2018.01.15. 09:31

Az esetre a Két tűz között című James Cameron film forgatásán került sor még 1994-ben, amiben Dushku a főszereplő Arnold Schwarzenegger-Jamie Lee Curtis lányát alakította. A zaklatással Dushku a film kaszkadőrkoordinátorát, Joel Kramert vádolja, aki évtizedeken át Schwarzenegger dublőrje volt. 

A Buffy, a vámpírok réme és a Dollhouse című sorozatokkal ismertté vált Dushku egy hosszú Facebook-posztban írta ki magából a történteket, azzal kezdve beszámolóját, hogy annak idején minendt elmondott az egyik bátyjának, a szüleinek és két rokonának de sem ők, sem ő maga nem konfrontálódott Kramerrel, mert egy tabutémáról, egy gyerek megrontásáról volt szó.

Ugyanis ez történt, legalábbis Dushku állítása szerint (Kramer mindent tagad). A színésznő részletesen leírja, hogy férkőzött az ő és a szülei bizalmába a férfi a forgatás alatt, hogy vitte fel magával a szállodai szobájába, ahol meztelenre vetkőzött és befektette az ágyba.

Ott feküdtem sokkban, nem értve, mi történik, miközben ő hozzám dörgölte magát, egyre hevesebben és gyorsabban. Amikor végzett, azt mondta, vigyázzak a számra.

Dushku arra is emlékszik, milyen pillantásokat kapott a taxisofőrtől, amikor a zaklatás után Kramer hazavitte, és a hátsó ülésen az ölébe ültette és így fogdosta. “Éreztem, ahogy ismét merevedése lesz.” Később a forgatáson annak a nőnek mesélte el, mi történt, aki gardedámként volt mellé kirendelve, és aki vélhetően konfrontálódott Kramerrel is, hiszen a következő napon egy akciójelenetben Dushku elég súlyos sérüléseket szenvedett, eltört pár bordája is, mert szerinte Kramer szándékosan nem ügyelt eléggé a testi épségére. “Ő volt az, aki az első perctől fogva minden kaszkadőrjelenetet megtervezett, 25 emelet magas épület tetejéről lógatott le bekötözve, szó szerint a kezében volt az életem.” 

Kramer tagadja a vádakat, a molesztálást és a szándékos sérülésokozást is. Dushku anyja a poszt alatt, egy kommentben ismerte el, hogy tudott a dologról, hiszen a lánya elmesélte, de tartott Kramertől és ezért nem tett semmit, amit most már rettenetesen sajnál persze. Dushku a posztban azt is írja, hogy Kramer pár éve lebukott, mert több fiatal színésznőt molesztált, és nem dolgozhatott Hollywoodban többé, de a férfi IMDb oldalának tanúsága szerint ez nem így van, évtizedek óta folyamatosan van munkája. Mármint eddig, ugye, ismerve a Weinstein-botrány utáni Hollywood reakcióidejét, aminek első lépéseként a Kramert képviselő ügynökség azonnal kirúgta a férfit.

Jamie Lee Curtis azóta a Huffington Postban írt egy cikket arról mennyire megdöbbent, amikor pér évvel ezelőtt Dushku elmesélte, mi történt vele a forgatáson. “Eliza története ébresztő kell, hogy legyen, és végre szembe kell néznünk a szörnyű valósággal, a minden napos gyermekbántalmazással.” James Cameron, a film rendezője csak most tudta meg, mi történt a forgatáson, és azt nyilatkozta, hogy ha tudott volna róla, “nem lett volna kegyelem.” Sue Booth-Forbes, a forgatáson Dushku mellé kirendelt felnőtt (a szülei nem tudtak ott lenni) szerint minden, amit a színésznő leírt igaz, és ő is tudott róla, sőt, továbbította az információt a film producereinek, de azok nem tettek semmit.

Ne maradjon le semmiről!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport