Könnyfakasztóan gyönyörű lesz Gus Van Sant új filmje

2018.01.17. 08:11

Kis híján lebőgtem a monitoromat Gus Van Sant új, Don't Worry, He Won't Get Far on Foot című filmjének előzetesétől. A Good Will Hunting, az Elefánt, az Otthonom, Idaho és a Paranoid Park rendezőjének új filmje a 2010 nyarán elhunyt karikaturista, John Callahan életét dolgozza fel.

John Callahan bizonyára az egyik legtragikusabb alkotó, aki valaha élt: örökbefogadott gyerekként nőtt fel, 8 éves korában szexuálisan zaklatta az egyik tanára, 12 évesen (az abuzálás miatt) piálni kezdett, 21 évesen pedig egy ittasan átélt autóbaleset miatt kerekesszékbe került.

Callahan a baleset után a rajzolásba menekült, ismert karikaturista lett, tabukat döngető munkái pedig olyan lapokban jelentek meg, mint a New Yorker, a Playboy vagy épp a Penthouse. Dalokat is írt, 2006-os albumán (amelynek borítóját természetesen saját maga rajzolta) még Tom Waits is szerepelt.

Gus Van Sant filmjében a döbbenetes életúttal rendelkező Callahant A nő és A nyughatatlan című filmekből ismert Joaquin Phoenix alakítja, aki mellett olyan nevek tűnnek még fel, mint Jonah Hill (Superbad, A Wall Street farkasa), Rooney Mara (Carol, A tetovált lány), Jack Black (Rocksuli, Pop, csajok satöbbi), valamint Beth Ditto (a nemrég feloszlott Gossip énekesnője) és Kim Gordon (a Sonic Youth alapítója, Thurston Moore egykori felesége).

A film májusban mutatkozik majd be az Egyesült Államokban, Magyarországra nem valószínű, hogy eljut, ha pedig valakiben felmerülne a kérdés, hogy melyik dal szólt az előzetes alatt, annak megmondom: John Lennon Isolation című szerzeménye a megfejtés.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?