Nem fogadja el a gázsiját Woody Allen főszereplője

2018.01.17. 08:11

A Szólíts a neveden (Call Me by Your Name) sztárja, Timothee Chalamet az Instagramon jelentette be, hogy nem fogad el pénzt Woody Allen következő, A Rainy Day In New York című filmjében nyújtott alakításáért, pontosabban a teljes gázsiját három különböző szervezetnek ajánlja fel.

A 22 éves színészt korábban többen is bírálták, amiért szerepet vállalt a molesztálással vádolt rendező filmjében, amivel kapcsolatban most azt írja, hogy szerződése miatt továbbra sem adhat egyenes választ, annyit azonban elmondhat, hogy nem kíván a szerepéből profitálni.

Chalamet a posztban leírja, hogy mostanáig egy fiatal, tapasztaltabb és általa csodált kollégái nyomdokain járó színész szemszöge alapján választotta meg, hogy milyen filmekhez adja a nevét, most azonban megtanulta, hogy egy jó szerep önmagában nem lehet egy munka elvállalásának feltétele.

A fiatal színész az alakítása után járó pénzt az év elején indult, Time's up nevű kampánynak, a New York-i LGBT-központnak, valamint a szexuális bűncselekmények ellen küzdő, RAINN (Rape, Abuse & Incest National Network) nevű szervezetnek utalja tovább.

Timothée Chalamet (@tchalamet) által megosztott bejegyzés,

Woody Allen nevelt lánya, Dylan Farrow nemrég azt kifogásolta, hogy miközben Harvey Weinsteint Hollywood kiközösítette, nevelőapja, aki állítása szerint kislánykorában zaklatta őt, továbbra is dolgozhat. A Los Angeles Times-ban megjelent véleménycikkében Kate Winslet, Blake Lively és Greta Gerwig ellen kelt ki a leghevesebben, akik elítélték ugyan Weinstein tetteit, mégis tovább dolgoztak Allennel.

Greta Gerwig – a Lady Bird rendezője, valamint a Frances Ha és a Rómának szeretettel színésznője – aztán a New York Timesnak azt mondta, hogy ha tudta volna, amit ma tud, akkor nem vállalta volna el a szerepet. Mira Sorvino, aki Oscart kapott Allen Hatalmas Aphrodité című filmjében való alakításáért, nyílt levélben üzente meg Allen nevelt lányának, hogy hisz neki, és hogy nem fog a rendezővel többé együtt dolgozni.

David Krumholtz az év elején a Twitterren tette közzé, hogy mélyen sajnálja, hogy együtt dolgozott Allennel a Wonder Wheel: Az óriáskerék című filmben. Rebecca Hall a napokban szintén az Instagramon jelentette be, hogy az A Rainy Day In New York után járó fizetségét a Time's up kampánynak adományozza, a filmben szintén szereplő Griffin Newman pedig a RAINN-nek ajánlotta fel a gázsiját.

Ne maradjon le semmiről!