Woody Allen nevelt lánya interjút adott a zaklatásról

2018.01.18. 09:23

Először adott tévéinterjút Woody Allen nevelt lánya, Dylan Farrow. A most 32 éves nő a CBS This Morning című műsorában beszélt Gayle King műsorvezetőnek arról, hogy kitart amellett, hogy a rendező molesztálta gyerekkorában. Dylan Farrow először több mint húsz évvel ezelőtt, nevelőszülei, Mia Farrow és Woody Allen szakításakor beszélt arról, hogy Allen hétéves korában zaklatta. A rendőrség akkor nem talált olyan bizonyítékokat, melyek alátámasztották volna a vádakat. Az ügy 2014-ben került elő újra, amikor Farrow immár felnőttként közölte, hogy kitart az állításai mellett.

Tavaly decemberben a Harvey Weinsten-ügy kirobbanása után Dylan Farrow a Los Angeles Timesban közzétett egy cikket, amiben többek között azt írta: miközben Harvey Weinstein áldozataira mindenki odafigyel, vele és az őt ért traumákkal senki nem foglalkozik, pedig már évekkel ezelőtt elmondta, hogy még csak hétéves volt, amikor nevelőapja molesztálta. Azt is furcsállja, hogy miközben Weinsteint Hollywood kiközösítette, Allen tovább dolgozhat, sőt, senkinek eszébe sem jutott új filmjét levenni a mozik műsoráról.

A dolgok azóta annyit változtak, hogy egyre több hollywoodi színész, többek között a Lady Birddel Oscar-esélyes  Greta Gerwig és  Mira Sorvino, aki Oscart kapott Allen Hatalmas Aphrodité című filmjében való alakításáért, jelentette ki, hogy többet nem hajlandó a rendezővel dolgozni. Mások, például a  Szólíts a neveden sztárja, Timothée Chalamet azt mondták, hogy nem fogadnak el pénzt Woody Allen következő, A Rainy Day In New York című filmjében nyújtott alakításukért, illetve jótékony célra ajánlották fel azt.

A Dyaln Farrow-val készült teljes interjú csütörtökön kerül adásba, de egy rövid részletet már közzétettek belőle. Ebben Farrow azt mondja, kitart amellett, hogy az igazat mondja. Úgy gondolja, fontos, hogy az emberek megértsék, az olyan esetek is számítanak, ahol egy vádló és egy megvádolt személy van. Ezzel arra utalt, hogy Harvey Weinstein és a többi, a zaklatásba belebukott filmes esetében általában többen állították, hogy az illető zaklatta őket. Azt is elmondta, hogy dühös, amiért az elmúlt években nem hittek neki, de reméli, hogy most másképp lesz. 

update: Woody Allen Facebook-posztban reagált az interjúra. Ebben lényegében megismétli azt, amit korábban is állított az esetről. Eszerint Dylant a szakítás miatt dühös Mia Farrow tanította be erre a történetre, ami nem igaz. Két szervezet is kivizsgálta az ügyet, és megállapították, hogy nem történt zaklatás. Emlékeztetett arra, hogy Moses Farrow, aki szintén Allen és Mia Farrow nevelt gyereke, tanúja volt, hogy Farrow betanítja Dylant, aki egyébként Allen szerint hiszi is, amit mond.

Ne maradjon le semmiről!  • Tippek
  • Biztosítás