Szerelmi történet egy mindenre allergiás nőről

2018.01.18. 14:34

Kocsis Ágnes, a Friss levegő és a Pál Adrienn című filmek rendezője harmadik mozifilmjét forgatja. Ismét egy női sorsra fókuszál, a magyar-román koprodukcióban, belga részvétellel készülő Éden egy különös szerelmi történet lesz, írja a filmalap. A film főszereplője egy harmincas évei végén járó nő, aki gyakorlatilag mindenre allergiás, ezért teljes elszigeteltségben él.

Az Éden forgatása a filmalap 440 millió forintos gyártási támogatásával január közepén kezdődött a Mafilm fóti stúdiójában, majd budapesti és vidéki helyszíneken folytatódik. Az operatőr Tóth Widamon Máté, a látványtervező Varga Judit és Vinnai Petra, a jelmezeket Kiss-Matyi Mónika tervezte.

Az Éden, Kocsis korábbi filmjeihez hasonlóan nem magyar sztárszínészekkel a főszerepben készül. Ezekben ugyanis Lana Baric horvát színésznő és Daan Stuyven belga gitáros-énekes lesz látható. A film a Mythberg Films gyártásában készül, vezető producere Berger József. Az Éden a tervek szerint 2019 második felében lesz látható a mozikban.

Kocsis Ágnes korábbi filmjeit többször díjazták. A Pál Adrienn például 2010-ben a nemzetközi filmkritikusokból álló zsűri szerint a legjobb film volt Cannes-ban, az "Un certain regard" szekcióban. Ez a Cannes-i filmfesztivál második legjelentősebb szekciója, a filmnyelvet megújító alternatív alkotásokat válogatják be ide.

Ne maradjon le semmiről!