Michael Douglas már a zaklatási vád előtt közölte, hogy az egész nem igaz

2018.01.19. 16:04

Egy Hollywoodban jól ismert újságírónő, Susan Braudy azt állítja: Michael Douglas szexuálisan zaklatta őt az 1980-as években, amikor a színész cégénél dolgozott. Mikor a Hollywood Reporter megkereste Douglast, hogy reagáljon az értesülésre, ő mindent tagadott, majd egy másik lapnak adott interjúban nyilvánosan is elmondta, ha meg is vádolnák, az nem lenne igaz - majdnem két héttel azelőtt, hogy a vád nyilvánosan is elhangzott volna.

Susan Braudy azzal kereste meg a Hollywood Reportert, hogy elmondja: a 80-as években, amikor Michael Douglas beosztottjaként dolgozott a már akkor is hatalmas és befolyásos sztár Stonebridge Productions nevű, New York-i cégénél, Douglas szinte folyamatosan "profán és szexualitástól fűtött" nyelvezetben beszélt vele, megjegyzéseket tett a külsejére - ami miatt a nő csak hosszú, bő, fekete ruhákban mert járni -, részletesen beszámolt neki a házasságon kívüli szexuális kalandjairól, vagy olyan megjegyzéseket tett rá, mint amikor a hangos nevetését hallva azt mondta róla más jelenlévő férfiaknak, "Ó, igen, ő egy sikoltozós fajta. Lefogadom, hogy az ágyban is sikoltozik!"

De a legfőbb traumát az jelentette számára, hogy amikor egyszer kettesben maradtak egy munkamegbeszélésen, elmondása szerint Douglas maszturbált, majd rövidesen el is élvezett előtte. Amikor a nő megalázottan kirohant a szobából, utánament, és azt mondta neki: "Köszönöm, nagyon jó vagy, sokat segítettél, köszönöm".

Braudy ekkor hazáig rohant. Ez után megromlott közöttük a munkakapcsolat, majd Douglas arra kérte őt, írjon alá egy titoktartási szerződést, amit nem tett meg. Végül fél évig nem volt hajlandó aláírni a szerződést, míg Douglas rászánta magát, hogy így is kirúgja.

Braudy bár csak most, ahogy mondja, a #MeToo-kampánytól felbátorodva mert nyilvánosság elé állni, de már akkor is

  • azonnal beszámolt az esetről több kollégájának, akik a Hollywood Reporter megkeresésére mind azt mondták, a nő akkor is valóban elmesélte nekik ugyanezt a történetet,
  • megtartott több fájlt és feljegyzést a Douglasnél töltött időszakból, amelyeket megmutatott az újságíróknak is.

A lap a sztori publikálása előtt megkereste Michael Douglast is, aki nem engedte, hogy rögzítsék, amit mond az újságíróknak, de egy írásos nyilatkozatban közölte: mindez "szerencsétlen, totális kitaláció", Braudyval pedig "soha, semmilyen körülmények között nem viselkedett illetlenül".

Douglas ezután - a Hollywood Reporter cikkének megjelenése előtt tíz nappal - interjút adott a Deadline-nak, mondván: úgy érezte, hogy "elébe kell mennie" a vádnak, mert az "komplett hazugság, kitaláció, nincs benne semmiféle igazság".

Braudy úgy reagált Douglas előzetes csapására: "Nem csoda, hogy rengeteg nő nem mer előállni a történeteikkel."

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?