39 millió dollárt vesztett a Netflix Kevin Spacey és Louis C.K. miatt

2018.01.23. 10:05

A zaklatási botrányok után a Netflixnél bedőlt a Gore című életrajzi film csakúgy, mint egy tervezett stand up show. A Gore a hírek szerint most egy jó darabig egészen biztosan nem is fog képernyőre kerülni, miután a főszeplőnek szánt, kiskorúak szexuális zaklatásával vádolt Kevin Spacey-től megvált a Netflix, és a House of Cards című sorozatból is kirúgták.  

Kevin Spacey a Goreban
Kevin Spacey a Goreban
Fotó: Netflix

A filmben Spacey Gore Vidal írót alakította, aki egy olaszországi nyaralása alatt megismerkedik egy fiatalemberrel, és nagy hatással lesz az életére. Louis C.K. második, tervezett show-ja is a kukába került, és mindez az Indiwire jelentése szerint 39 millió dollárba fájt a Netflixnek.

David Wells, a Netflix pénzügyi vezetője az eredmények közzététele után elmondta, hogy "leírások rendszeresen előfordulnak, de ilyen mértékű még soha nem volt" a cég életében. A Netflix december elején közölte, 2018 elején megkezdik a Kártyavár című tévésorozat befejező évadának forgatását, de abban nem fog szerepelni az eddigi főszereplő, Kevin Spacey. Az utolsó, hatodik évad nyolcrészes lesz, főszereplője Robin Wright lesz.

Azóta a már a világ összes pénze című film is arról híresült el, hogy a rendező, Ridley Scott villámgyorsan kivágta a filmből Spacey összes jelenetét, aztán kilenc nap alatt leforgatta ezeket újra a 88 éves Christopher Plummerrel. Azon is nagy volt a bukás, az újraforgatott jelenetek legalább másfél millió dollárba kerültek.

Ne maradjon le semmiről!