Ma délután kiderül, lesz-e megint magyar film az Oscaron

2018.01.23. 10:14

Ma délután jelenti be az amerikai filmakadémia az idei Oscar-díjak jelöltjeit. A legjobb idegen nyelvű alkotások mezőnyében Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmje is a legjobb öt közé kerülhet a szűkített kilences listáról. Ha Enyedi filmje az öt közé jut, az azt jelenti, ismét izgulhatunk magyar filmért az Oscar-gálán. Enyedi Ildikó filmjét decemberben 92 ország hivatalos nevezése közül választotta be az Amerikai Filmakadémia a közé a kilenc film közé, amelyek továbbra is versenyezhetnek a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díjáért. 

A 24 kategória jelöltjeit két részletben ismertetik a Los Angelesben, 14.22 perctől az operatőri, a jelmez, a vágás, a haj és a smink, a filmzene, a díszlet, a rövid animációs film, a rövidfilm, a hangvágás, a hangkeverés és a vizuális effektusok kategória jelöltjeit hozzák nyilvánosságra.14.38-tól a férfi főszereplő, a férfi mellékszereplő, a női főszereplő, a női mellékszereplő, az egész estés animációs film, a rendezés, a dokumentumfilm, a rövid dokumentumfilm, az idegen nyelvű film, a betétdal, a legjobb film, valamint a legjobb eredeti és a legjobb adaptált forgatókönyv kategória jelöltjeit jelentik be.

A díjátadót a phjongcshangi téli olimpia miatt a szokásos február helyett ezúttal március 4-én tartják Los Angelesben. Az amerikai filmművészet legrangosabb elismeréseit 90. alkalommal adják át.

Ne maradjon le semmiről!