Úgy tűnik, Al Pacino megint a régi

2018.01.23. 09:12

Tavaly év végén azt írtuk: ez az év Rév Marcellről szólt. A fiatal magyar operatőr először Mundruczó Kornél 

Jupiter holdja című filmjével kápráztatta el a közönséget, többek között Cannes-ban is. Még azok is elismerték a film kivételes képi világát, akiket amúgy nem győzött meg a repülni tudó menekült története. Rév legújabb filmje pedig helyet kapott a Sundance fesztivál programjában. Az Assassination Nation című thrillert David Goyer producer korábban A salemi boszorkányok Snapchat-generációnak szóló változataként jellemezte; olyan sztárok játszanak benne, mint Bella Thorne, Bill Skarsgard és Suki Waterhouse.

Rév Marcell forgatott még egy filmet tavaly, A l Pacino főszereplésével a Paternót, amia Penn State egyetem pedofilbotrányába belebukó fociedzőjéről szól. 

A Paterno című HBO-filmben Pacino a Penn State egyetem többszörös rekordtartó amerikaifutballedzőjét alakítja, akinek szobrot is emeltek az egyetemen, és aki belebukott egy olyan pedofilbotrányba, amihez istenigazából nem is volt köze. Vagy mégis? 

  Nem Paterno volt a hunyó, hanem segédedzője,  Jerry Sandusky, akit 30-60 évre leültettek kiskorúak molesztálásáért, Paterno meg vele bukott, mert tudnia kellett volna róla. Pacino mellett Riley Keough, Kathy Baker, Greg Grunberg, Larry Mitchell és Annie Parisse szerepel benne, a rendező Barry Levinson, bemutató tavasszal.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?