Casey Affleck megijedt, kihagyja az Oscart

2018.01.26. 09:48

Az Oscar-díjátadók egyik hagyománya, hogy az előző évi legjobb színész adja át a legjobb színésznőnek járó díjat. Idén azonban nem így lesz, a tavalyi győztes, Casey Affleck ugyanis bejelentette, hogy nem vesz részt az idei gálán.

Ezzel valószínűleg egy nagyobb botrányt kíván megelőzni. Tavaly mi is hosszabb cikket írtunk arról, hogy lepereg a szexuális zaklatás vádja Casey Affleckről. 

2010-ben Affleck rendezett egy áldokumentumfilmet Joaquin Phoenix főszereplésével, aminek az egyik producere azért fogta perbe a színészt, mert állítása szerint a forgatáson zaklatta és folyamatosan kéretlen szexuális ajánlatokat tett neki. Továbbá arról is beszélt, hogy a forgatáson tehénnek hívta a nőket, illetve a szexuális életéről is mindenki előtt beszélt. 

A film operatőre azért perelte be, mert Affleck az éjszaka közepén bemászott az ágyába és ölelgetni, simogatni kezdte. Ezek a vádak a #metoo mozgalom előtt egy évvel történtek és nem kavartak olyan nagy port, végül Affleck az Oscart is megkapta. Az idei gálán, ahol egyébként is kiemelte téma lesz a nők helyzete és a szexuális zaklatások, már több, mint kínos lenne a jelenléte. Az Akadémia egyik képviselője azt nyilatkozta, hogy üdvözlik Affleck döntését, amivel hozzájárul ahhoz, hogy a showról és a díjazott munkákról szóljon az ide gála. 

Felesége, Summ Phoenix azóta elvált Afflecktől

Az Oscar-díjakat március negyedikén adják át, egyelőre nem tudni, hogy a legjobb színésznőnek járó díjat ki adja majd át, de korábban is előfordult már, hogy a gála producerei nem ragaszkodtak a hagyományokhoz és többen adták át a legjobb színészek díjait.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?