Újabb három nő vádolja szexuális zaklatással Jeremy Piven színészt

2018.01.28. 15:46

Ezzel már nyolc nőnél tart a Törtetők, a Mr. Selfridge és a Wisdom of the Crowd főszereplője, mármint nyolc olyannál, aki a tapizástól a beszóláson át a konkrét erőszakoskodásig terjedő skálán vádolja valamivel. Piven a korábbi vádakra reakcióul poligráfos vizsgálatnak vetette alá magát, aminek eredményét ugyan nem nagyon szoktál elfogadni a bíróságok (mert megbízhatatlan), de jól mutat a sajtóban - már ha negatív lett az eredmény. Neki az lett, a hazugságvizsgáló szerint igazat mondott, amikor azt állította, soha nem zaklatott senkit.

Ez azonban nem zavarta azt az újabb három nőt, aki a Buzzfeed News nevű oldalon meséltek arról, hogyan zaklatta őket Piven. A színész ezeket a vádakat is tagadja és perrel fenyegeti a lapot.

Az egyik vádló, Susan McCain Olson, azt állítja, hogy Piven az 1985-ben forgatott Lucas felvételein erőszakoskodott vele, amikor még csak 19 éves volt. Az akkor 17 éves Pivennek ez volt az első filmje. A statisztaként szereplő Olson állítása szerint a színész egy lakókocsiban támadta le, erőszakkal lenyomta a kanapéra és csókolózni kezdett vele, miközben a mellét fogdosta.

A most 51 éves nő valahogy kimenekült a lakókocsiból, Piven pedig többé szóba sem állt vele.

Az esetről többeknek mesélt állítólag.

Egy másik nő, aki a nevét nem vállalta fel, azt állítja, 1994-ben, Montrealban találkozott Pivennel, egy fodrászatban. Szimpatikusnak tartotta, és leszerveztek egy találkozót, hogy megmutathassa neki a várost. Amikor érte ment a szállodába, Piven a falhoz szorította, és csókolózni akart vele. A nő ellökte magától, és megkérdezte, mégis mit művel, mire Piven állítólag azt felelte, hogy

Hát amiért idejöttél, azt.

Ezt a történetet ketten erősítették meg a Buzzfeednek.

A harmadik vádlót Diane Gonzaleznek hívják, ő az Ellen című tévésorozatban volt statiszta 1996-ban. Piven a sorozatban Ellen DeGeneres unokatestvérét, Spence Kovakot alakította. Gonzalez szerint Piven a második forgatási napon meghívta a stábot bulizni, majd megkérte a nőt, hogy menjen haza vele. Gonzalez bele is ment, és ugyan a tempót kissé gyorsnak tartotta, de már a kocsiban csókolóztak.

Piven körbevezette a házban, majd a konyhában egy szál pöcsre vetkőzött előtte.

Gonzalez igyekezett egy röhögéssel elütni a dolog kényelmetlen élét, de Piven megragadta, megcsókolta, felkapta, a nő lábát a dereka köré fonta, bevitte a hálószobába és az ágyra nyomta. Mivel egyre agresszívabb lett, Gonzalez igyekezett volna kiszabadulni, de nem nagyon tudott, de végül kiszabadult a meztelen férfi alól, és kirohant a házból. A történetét akkori barátja is megerősítette.

Piven az utóbbi vád abszurditását emelte ki, és megjegyezte, hogy fizikálisan lehetetlen anélkül felkapni egy nőt, smárolni vele ÉS a lábait a dereka köré fonni, hogy abban a nő is tevékeny szereplő nem lenne.