Diane Keaton bevédte Woody Allent

2018.01.30. 09:12

"Woody Allen a barátom, és továbbra is hiszek neki" – írta a  Twitteren Diane Keaton, aki Annie Hallt alakította a rendező Annie Hall című filmjében. A 72 éves színésznő a kijelentésével az Allent ért vádakra reagált, ugyanis mint ismert, nevelt lánya, Dylan Farrow azt állítja, a filmes kislánykorában molesztálta őt.

Keaton – aki közismerten Woody Allen régi barátja – a posztban egy 1992-es interjút is megosztott, amelyben Allen az őt ért vádakra reagál, pontosabban tagadja azokat. A színésznő posztja egy nappal azután érkezett, hogy Alec Baldwin vasárnap a filmes nevelt lányát a Ne bántsátok a feketerigót! című irodalmi klasszikus Mayella Ewell nevű karakteréhez hasonlította, aki a könyvben azzal vádol meg egy fekete férfit, hogy megerőszakolta őt.

Dylan Farrow nemrég egy interjúban beszélt a zaklatásról, amelyben elmondta, kitart amellett, hogy az igazat mondja, illetve hogy dühös, amiért az elmúlt években nem hittek neki, de reméli, hamarosan másképp lesz. Allen aztán egy Facebook-posztban reagált az interjúra, amelyben azt állította, Dylant a szakítás miatt dühös Mia Farrow tanította be erre a történetre, két szervezet is kivizsgálta az ügyet, és megállapították, hogy nem történt zaklatás.

Közben több színész is elhatárolódott Woody Allentől: Timothee Chalamet és Rebecca Hall például az Instagramon jelentették be, hogy nem fogadnak el pénzt a rendező következő, A Rainy Day In New York című filmjében nyújtott alakításukért, pontosabban a gázsijukat a szexuális bűncselekmények ellen küzdő szervezeteknek ajánlják fel, Colin Firth, Greta Gerwig és Mira Sorvino pedig arról beszéltek, megbánták, hogy Allennel dolgoztak, vagy nem fognak többé vele dolgozni.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?