Telefonnal is lehet rémisztő horrort forgatni

2018.01.30. 11:56

Nagyjából fél évvel a Logan Lucky mozikba kerülése után máris új filmmel jelentkezik Steven Soderbergh, aki korábban négy évre visszavonult. A filmes legújabb rendezése egy iPhone-nal forgott pszichológiai horror, az Unsane lesz, amihez nemrég befutott egy előzetes.

A filmben a II. Erzsébetről szóló The Crown sorozatból ismert Claire Foy alakítja a főszereplőt, aki abban a hiszemben él, hogy egy férfi megállás nélkül sztalkol utána, és aki a problémáival később egy elmegyógyintézetbe vonulva ugyanennek a férfinak a csapdájába sétál bele. Az Unsane nagy kérdése természetesen az, hogy vajon tényleg létezik ez az ember, vagy csupán a képzelet szüleménye.

Bár az Unsane lesz Soderbergh első iPhone-nal felvett filmje, a rendező a napokban már arról beszélt, hogy a jövőben csak így (mármint iPhone-nal) szeretne forgatni, ebben látja ugyanis a filmezés jövőjét. (Itt olvashatja a Sean Bakerrel készült interjúnkat, többek között az iPhone-os filmezésről.) Az Unsane március 23-án kerül majd mozikba az Egyesült Államokban, magyarországi bemutatóról nincs szó, de a tervek szerint ott leszünk a premierjén az idei berlini filmfesztiválon.

Ne maradjon le semmiről!