Ha Mel Gibsonon múlik, Jézus visszatér

2018.01.31. 12:24

A Hollywood Reporter úgy tudja, Mel Gibson eléggé ellentmondásos A passiója után Jim Caviezel játszhatja a feltámadt Krisztust is a film másfél éve tervezgetett folytatásában is.

A passió című Mel Gibson-filmet több oldalról is támadták: a konzervatív keresztény szervezetek azért, mert iszonyúan véres-beles és naturalista módon ábrázolta Krisztus szenvedéseit, mások meg azért, mert a film eléggé antiszemitára sikerült. Utóbbi vélekedést aztán tovább támogatta, amikor pár évvel később Mel Gibson jó egy évtizedre ki is írta magát a hollywoodi filmezésből, mert amikor letartóztatták részegen vezetés miatt, üvöltve "szemét zsidó"-zni kezdett.

A film ennek ellenére pénzügyileg hihetetlenül sikeres lett: mindössze 30 millió dollárból forgatták - ennek a nagy része valószínűleg művérre ment el -, de 612 milliót termelt. Úgyhogy már akkoriban is sejteni lehetett, hogy lesz folytatás, viszont amikor Hollywood megbocsátott Gibsonnak, szinte már biztosra is lehetett venni.

Hivatalosan először másfél éve jelentették be, hogy készül a A passió: Feltámadás forgatókönyve, és nagyon sok minden azóta sem történt: mostanra is csak sajtóértesülésekből lehet sejteni, hogy a rendező és/vagy a producer megint Gibson lesz, a főszereplő pedig újra Jim Caviezel lehet - írja a Hollywood Reporter. A forgatókönyvet ezúttal az a Randall Wallace írná, aki ha A passión nem is, de már többször dolgozott Gibsonnal: ő írta a Rettenthetetlent, és ő rendezte a Katonák voltunk-at.

A Passió második része nem várható 2019 előtt, de lehet, hogy csak 2020-ban érkezik, ugyanis Mel Gibson szavai szerint "elég nagy témáról" van szó. Jim Caviezel addig egyébként főszereplő lesz még egy másik, hasonló témájú filmben: ő lesz Lukács a Pál, Krisztus apostolában.

Ne maradjon le semmiről!