Maradj csendben, vagy elvisz a mumus!

2018.02.05. 14:07

A hajnali Super Bowl nemcsak az amerikaifutball-fanoknak érdekes, hanem a film- és tévérajongóknak is, hiszen a várhatóan 100 milliós közönség a stúdiók fantáziáját is izgatja, és igyekeznek a nyári nagy blockbustereket vagy a tévében várható nagy durranásokat minél több embernek megmutatni. Nem olcsó mulatság ez, fél percet 5 millió dollárért adott az NBC átlagosan, ennél többért, ha a meccs vége felé, vagy a kezdőrúgás környékén kerülnek adásba.

Ennek megfelelően a stúdiók igyekeznek tényleg csak azt benyomni a focimeccs alá, aminek van értelme, tehát egy 45 millió dolláros költségvetésű életrajzi filmet nem, de a Jurassic World 2-t már igen. Délelőtt már kitoltuk a Solo teaserjét (a rendes előzetes mostanában jön ki), a Mission Impossibe 6 ütős két percét és a Westworld második évadát beharangozó másfél percet, most mutatjuk a többit, kezdve a legváratlanabbal, a The Cloverfield Paradoxszal, amiről legutóbb még csak azt tudtuk, hogy készül, tegnap éjjel meg a trailer úgy került fel, hogy a végén kiírták: a döntő után a Netflixen már meg is nézhető a film, ami elméletileg arra ad magyarázatot, mi volt az a nagy izé az eredeti Cloverfield-filmben és miért terrorizálja a jónépet. (Kritika hamarosan lesz róla.)

Jurassic World: Bukott birodalom (június 7.)

Az előzetes sztárja az Indoraptor nevű hibrid, aminek állítólag már régen megágyaztak a franchise-filmjeiben, csak mi nem emlékszünk rá. A történet annyi, hogy 4 évvel vagyunk a Jurassic World eseményei után, a szigeten a dínók magukra maradtak, de kitör a vulkán, Owen (Chris Pratt) és Claire (Bryce Dallas Howard) meg visszamegy, hogy mentsék a menthetőt. Aztán meg jön a sikoltozás meg a rohanás.

Vörös veréb (március 1.)

A Film, Amiben Jennifer Lawrence Balett-táncosnőből Lett Orosz Kurtizánkémet Alakít. Ez már a negyedik előzetes, ha jó számoljuk, semmi új nincs benne, a Veréb-programról szól, arról az állítólagos orosz kémprogramról, aminek keretein belül csinos csajokat és jóképű jampeceket képeztek ki szuperkémnek és egyben profi kurvának, és akik leginkább a testükkel hálózzák be a célpontokat. Budapesten forgatták.

Hang nélkül (április 12.)

Az Emily Blunt-John Krasinski színészházaspár első filmje egy sci-fi-horror, amiben a világot rettegésben tartja Valami, ami csak akkor támad rád, ha zajolsz. És ilyenkor az emberek zajolni szoktak. Az előzetes alapján jó kis beparáztató horror lesz, jöhet.

Felhőkarcoló (július 12.)

Dwayne Szikla Johnson egy műlábbal élő veterán, aki a családjával együtt rosszkor van rossz helyen, azaz egy kínai felhőkarcoló 250. emeletén, amit éppen valami terrorista rablóbanda tart rettegésben, mert ki akarják tán rabolni. A történetről egyelőre nem lehet sokat tudni, sőt semmit, az előzetesből mi azt szűrtük le, hogy a kretén rablók nem tudják azt, amit mi igen: A Szikla kis híján már a földrengést is legyőzte a San Andreas címá filmben, pár nyikhajjal simán elbánik.

Bosszúállók: Végtelen háború (április 26.)

Mintha a Marvel szándékosan a legjellegtelenebb, legsemmilyenebb, legunalmasabb előzetest akarta volna összerakni a tavasz nagy durranása elé, amiben az egy képkockára jutó képregényhősök száma érdeklődésünk korlátait feszíti két kézzel. Ha csak ezt látnám, és nem ismerném az előzményeket, SOHA be nem ülnék erre a filmre.

Ne maradjon le semmiről!