Jim Carrey otthagyja a Facebookot

2018.02.07. 11:35

Jim Carrey otthagyja a Facebookot. A színész először Twitteren írt egy bejegyzést, amiben kifejti, hogy törölni fogja Facebook-oldalát, illetve Facebook-részvényeit is eladja, illetve erre bíztat más befektetőket is. Döntését azzal indokolja, hogy a cég profitált abból, hogy oroszok a közösségi média oldalon keresztül igyekeztek befolyásolni a 2016-os amerikai választást. Szerinte a cég továbbra sem tesz eleget azért, hogy ilyen többé ne fordulhasson elő. 

Később kiadott egy közleményt, amiben még bővebben megindokolja döntését. Carrey szerint az Egyesült Államok sokáig profitált abból az előnyéből, hogy mindkét oldalról óceán veszi körül, viszont a közösségi médiának köszönhetően ezek a természetes védekező eszközök nem működnek. "A közösségi médián keresztül rossz szándékú emberek is bejuthatnak az országba. Ezek védelme tehát kiemelten fontos és bátorítani kell ezeknek a felületeknek a tulajdonosait arra, hogy nagyobb felügyelet legyen a csatornáik felett. Olyan aktivista befektetőkre van szükség, akik a megfelelő üzenetet tudják küldeni.  A világnak most lelkiismerettel rendelkező kapitalizmusra van szüksége." - írta Carrey.

Facebooknak nincs igazán jó időszaka mostanában, az alapító Mark Zuckerberg néhány hete nagy változásokat jelentett be, részben azért, mert a platform nagyban segíti az álhírek terjedését. 

Ne maradjon le semmiről! (PREVIEW)

Ne maradjon le semmiről!