Öngyilkos lett Jill Messick, a Weinstein-botrány egyik kulcsfigurája

2018.02.09. 10:51

Ötven éves korában öngyilkos lett Jill Messick, a Miramax egykori executive producere, illetve Rose McGowan színésznő korábbi menedzsere, közölte a család a Hollywood Reporterrel. Messick évek óta bipoláris zavarral és depresszióval küzdött.

Jill Messick 1997 és 2003 között producerkedett a Harvey Weinstein által vezetett Miramaxnál, illetve ő volt Rose McGowan menedzsere az 1997-es Sundance filmfesztivál idején is, amikor a vádak szerint a színésznőt Weinstein megerőszakolta.

A családi közlemény szerint a kétgyermekes Messick a korlátlan információáramlás áldozatává vált, a Weinstein-botrány robbanása után ugyanis több olyan állítás jelent meg vele kapcsolatban, amit képtelen volt feldolgozni.

Járulékos kár lett egy már egyébként is rettenetes történetben

– írta a család, amely egyértelműen a magát kétségbeesetten tisztára mosni próbáló Weinsteint, a botrányban Messick felelősségét hangoztató McGowant, a médiát, illetve a nyilvánosságot okolja a némaságot választó nő öngyilkossága miatt.

Messick nevét épp január végén kapták fel újra, amikor Weinstein az ügyvédje, Ben Brafman útján törte meg a csöndet. A közleményben azt állt, hogy az elsők közt felszólaló Rose McGowan nemi erőszak-vádja "arcátlan hazugság", a producer pedig többek között egy Messicktől származó emailrészlettel próbálta igazolni ezt, Messick azonban állítólag nem járult hozzá ennek felhasználáshoz.

A szöveg szerint Messick azt írta a színésznő és Weinstein találkozásáról: "Amikor másnap találkoztunk, ő habozva azt mondta nekem, hogy közös megegyezéssel szállt be egy jakuzziba Mr. Weinsteinnel. Egyértelműen azt mondta, hogy beszállni a jakuzziba olyasmi volt, amihez hozzájárult, de amit utólag megbánt."

A család szerint Messick volt az első, aki kiállt McGowan mellett, illetve (frissen igazolt munkaerőként) riasztotta a feletteseit a színésznő által átéltek miatt, elvesztett családtagjuk pedig a #MeToo-mozgalom támogatója volt. Jill Messick olyan filmek producere volt, mint a Bajos csajok, A csaj nem jár egyedül, a Lángelmék, valamint a Frida, amelynek a forgatása során Weinstein Salma Hayeket zaklatta.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport