Orbán Viktort támadja A galaxis őrzői filmek rendezője

2018.02.12. 09:39

"Orbán kezében halt meg a demokrácia Magyarországon" - írta Twitter-csatornáján James Gunn, A galaxis őrzői filmek rendezője. Gunn egy 25 részes Twitter folyamban fejtette ki a véleményét Donald Trump amerikai elnökről, aminek felütése a New York Times egy cikke, ami azt mutatja be, hogy hogyan alakította ki Magyarországon Orbán Viktor és a Fidesz az illiberális államot. 

Gunn szerint Trump ugyanazt csinálja, mint Orbán: rájátszik az emberek félelmeire a bevándorlással kapcsolatban, elveszi a független sajtó hitelét, irányítja a bíróságokat és újrarajzolta a választási kerületeket. 

Ezt követően Trumpra koncentrál és leírja, hogy az amerikai elnök azt csinálja, amit diktátorok szoktak és átveszi kulcsfontosságú szervezetek felett az irányítást. Szerinte pont ugyanazt csinálja, mint Hitler az elején és felhívta a figyelmet, hogy Hitlernek és évekre volt szüksége, hogy felépítse a rendszerét, ami végül több millió zsidó meggyilkolásához és háborúhoz vezetett. Majd felsorolja, hogy milyen botrányokból tudott sértetlenül kikerülni az elnök, majd azt írja, hogy a korábbi elnökök, egy vagy kettő ehhez hasonló botrányt tudtak volna túlélni anélkül, hogy kitaszítsák őket a hatalomból.

Végül azzal zárja sorait, hogy nem szabad csendben maradni azzal kapcsolatban, ami az országban történik és demokratákra kell szavazni, az az egyetlen lehetőség, hogy megállítsák Trumpot.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!