Bill Paxton családja orvosi műhiba miatt perel

2018.02.14. 10:17

Bill Paxton színész 61 évesen, tavaly februárban hunyt el Los Angelesben. Halálát agyvérzés okozta, ami egy 11 nappal korábbi szívműtétje után lépett fel nála. A családja pedig most pert indít a műtétet végző orvos és a Cedars-Sinai Medical Centre nevű klinika ellen.

A színész családja a szívműtétet végző dr. Ali Khoynezhadot és a klinikát kb. foglalkozás körében gondatlanságból elkövetett veszélyeztetéssel vádolja, azt állítva, hogy a cseppet sem szokványos vagy rutinműtétnek tekinthető eljáráshoz az orvosnak nem volt meg a kellő tapasztalata és felkészültsége, a kórház pedig, habár mindezt tudta, így is engedte műteni. A pert a néhai színész felesége és két gyermeke indította, és kártérítést követelnek az egészségügyi intézménytől.

A keresetben az is szerepel, hogy a műtét előtt sem Paxtont, sem hozzátartozóit nem tájékoztatták arról, hogy dr. Khoynezhad nem bevett, hanem meglehetősen kockázatosnak tekinthető műtéti eljárást szándékozik alkalmazni, olyat, amihez kellő szakértelemmel nem rendelkezett. A műtétet követően Paxtonnál számos komplikáció lépett fel, belső vérzését nem tudták elállítani, szívelégtelenség lépett fel nála, majd agyvérzést kapott, amibe belehalt.

Az orvost, aki azóta már nem a Cedars-Sinai alkalmazottja, azzal is vádolják, hogy a műtét után anélkül távozott és hagyta sorsára betegét, hogy biztosította volna az utókezelést, a fellépő komplikációkról is csak később értesült. A hírre egyelőre sem a kórház, sem az orvos nem reagált.

Ne maradjon le semmiről!