Zack Snyder nem magától hagyta ott Az igazság ligáját, hanem kirúgták

2018.02.14. 09:26

Az igazság ligája, azaz a szegény ember Bosszúállók-filmje a DC legfrissebb próbálkozása volt arra, hogy alapvetően morcos, morózus, mufurc, mélabús szuperhősökből olyan csapatot formáljon, aminek kalandjaitól nem eret akarunk vágni magunkon, hanem úgy érezzük, hogy éppen szórakoztatnak minket. A filmet eredetileg az a Zack Snyder rendezte, aki a DC egyik stabil szuperhősfilm-rendezője, és ugyan anyagilag sikeres filmeket készít, de a kritikusok szinte egyöntetűen rühellik őket. Azért csak eredetileg, mert Snyder a forgatás közben, egy családi tragédia miatt kiszállt a projektből.

Legalábbis így tudtuk eddig.

Pár napja egy amerikai újságíró besokallt a szakmától, és kiszállt a buliból, de előtte Twitteren kitolt pár infót tök random, közte azt is, hogy Snyder nem magától ment, és nem a tragédia miatt, hanem a gyártó Warner sokallt be tőle és rúgta ki a fim mellől. A sztorinak a Collider ment utána és derítette ki, hogy igencsak van benne valami: forrásaik szerint Az igazság ligája muszterei láttán már mocorogtak a Warnernél, hogy nem nagyon jóm az irány, de amikor a film első nyers verzióját megnézték, habozás nélkül elzavarták Snydert, mert a film nézhetetlen volt. Mindezt annak fényében tessék elképzelni, amilyen ugye lett a DC szupercsapat: egy értelmetlen, humortalan, béna katyvasz.

A filmet Snyder után az a Joss Whedon fejezte be/forgatta újra/rázta gatyába, aki egyrészt forgatott már ilyen filmet (Bosszúállók 1-2), másrészt viszont pont azért, mert forgatott már ilyet, pontosan tudta, mit vár el tőle a stúdió: sűrű bólogatást és az utasítások betartását. Snyder kirúgását a lánya öngyilkossága miatt titokban tartották, és inkább hagyták azt a narratívát elterjedni, hogy önként távozott, miközben már régen felbontották a szerződését.

A Warner-fejesek egyébként már a Batman v Superman forgatása alatt sem voltak elégedettek Snyderrel, a film langyos fogadtatása láttán meg egyre többen pedzegették, hogy lehet nem benne kellene látni a DC-filmek jövőjét, de a részlegért felelős Greg Silverman nagyon bízott benne. Ma már nem Silverman felel a DC-filmekért a Warnernél, 2016 végén kirúgták. A Warber a fentieket nem kommentálta, de azt közölték, hogy Zack Snyder egyelőre nem rendez DC-filmeket, bár a Wonder Woman 2 és az Aquaman mellett producerként továbbra is jelen van.

Ne maradjon le semmiről!