Kegyetlen rémálommá vált Spielberg tinivilága

readyplayer2
2018.02.17. 09:33

Új előzetest adtak ki Steven Spielberg új blockbusteréhez, a Ready Player One-hoz. Ebben már szó sincs vidáman játszadozó kamaszokról: a trailer alapján úgy tűnik, elég sötét világban fog játszódni a film, egy olyan háborúval, ami egyáltalán nem csak a virtuális valóságban veszélyezteti a résztvevők életét.

Az új előzetes nemcsak a kemény hangvétel miatt szokatlan, de azért is, mert azok, akik nem látták az előző trailert (vagy nem olvasták Ernie Cline a film alapjául szolgáló könyvét), valószínűleg azt sem fogják megérteni, egyáltalán mi a fenéről szól is majd a film.

readyplayer1
Fotó: outnow.ch

A Ready Player One egy olyan jövőben játszódik, ahol egy virtuális univerzum, az Oasis jelenti az egyetlen kikapcsolódási lehetőséget, a világ maga ugyanis elég ramaty állapotban van. A digitális univerzumban határtalanok a lehetőségek, a történet főszereplője pedig egy Wade Watts (Tye Sheridan) nevű srác, aki nem is számít rá, de az események közepébe kerül. Miután az Oasis alkotója James Halliday (Mark Rylance) meghal, elindít egy kincskeresést, aminek a győztese a világ leggazdagabb emberévé és a virtuális világ irányítójává is válik.

És az új előzetesből az is kiderül, hogy valójában sokkal többről van szó, mint egy játékos kincskeresésről: kirobban a háború, és mindenki valódi, a digitális világon kívüli élete is veszélybe kerül.

A filmet március 29-én mutatják be Magyarországon.

Ne maradjon le semmiről!  • Hírek
  • Személyi kölcsön